To avanserte F-35-jagerfly er komme til Israel, skriver Israel Hayom. Fem av samme typen fly er allerede er innlemmet i det israelske luftvåpen, ifølge den israelske avisen. I desember 2017 er Golden Eagle-skvadronen av F-35-jetfly planlagt å inneholde ni fly. En av fordelene med de nye flyene er at et oppdrag som tidligere krevde et stort antall fly nå kan uføres med bruk av kun et F-35-fly. "Tidligere krevdes det flere forskjellige plattformer - et UAV ubemannet luftfartøy for å ta bilder, et fly med overvåkingsfunksjoner, et radarfly som kan se. Nå et det kun nødvendig med ett eller to Adir-jetfly. Det endrer måten vi ser verden på, " sier en talsmann for IAF til Israel Hayom. "Flyet kan fungere på alle arenaer samtidig," sier han. "Det er banebrytende." IAF foretar ytterligere tilpasninger. Endringer inkluderer å revurdere lengden på flybanen. I tillegg rekrutterer IAF teknikere som er flytende på engelsk, slik at de kan håndtere det amerikanskproduserte flyets systemer. Israel har bestemt seg for å kjøpe 50 F-35-fly som skal leveres til Israel regelmessig frem til slutten av 2028.  

To avanserte F-35-jagerfly er komme til Israel, skriver Israel Hayom. Fem av samme typen fly er allerede er innlemmet i det israelske luftvåpen, ifølge den israelske avisen. I desember 2017 er Golden Eagle-skvadronen av F-35-jetfly planlagt å inneholde ni fly. En av fordelene med de nye flyene er at et oppdrag som tidligere krevde et stort antall fly nå kan uføres med bruk av kun et F-35-fly.

“Tidligere krevdes det flere forskjellige plattformer – et UAV ubemannet luftfartøy for å ta bilder, et fly med overvåkingsfunksjoner, et radarfly som kan se. Nå et det kun nødvendig med ett eller to Adir-jetfly. Det endrer måten vi ser verden på, ” sier en talsmann for IAF til Israel Hayom. “Flyet kan fungere på alle arenaer samtidig,” sier han. “Det er banebrytende.”

IAF foretar ytterligere tilpasninger. Endringer inkluderer å revurdere lengden på flybanen. I tillegg rekrutterer IAF teknikere som er flytende på engelsk, slik at de kan håndtere det amerikanskproduserte flyets systemer. Israel har bestemt seg for å kjøpe 50 F-35-fly som skal leveres til Israel regelmessig frem til slutten av 2028.