Israels redningseksperter er på vei til orkan-herjet Texas for å gjøre det de gjør best: komme raskt til scenen for en naturkatastrofe og hjelpe de som rammet hardest av stormen, skriver United With Israel. IsraAID, en israelsk internasjonal humanitær organisasjon, sa tirsdag at de vil sende et team av eksperter fra Israel og USA for å hjelpe Texas innbyggere og håndterer ettervirkningen av den tropiske Stormen Harvey. IsraAID, som koordinerer med lokale jødiske lokalsamfunn, lokale myndigheter i Texas og Israels konsul, planlegger å bidra med 5-7 eksperter for å gi to-trinns respons på katastrofen, med den første etappen som fokuserer på å fjerne søppel og rengjøre hjem. De vil også tilby beboerne med å bekjempe psykososiale traumer, noe Israel er svært gode på. "I kriser med storskala ødeleggelse fokuserer nasjonale og internasjonale bistandsarbeidere typisk på praktisk, fysisk støtte, med begrensede ressurser tildelt den mentale og emosjonelle rehabilitering av berørte befolkninger," sier Yotam Polizer, administrerende direktør for IsraAID. "For de mest sårbare gruppene, særlig barn og eldre, er tiden av avgjørende betydning; Jo lengre disse gruppene er tvunget til å forbli i husly, jo større er sjansen for langsiktige psykiske problemer som posttraumatisk stressproblemer (PTSD), en lidelse som kan ha forstyrrende og langsiktige virkninger, " legger han til- I mellomtiden annonserte den amerikanske jødiske komiteen et tilskudd på 34.000 dollar til hjelp til ofrene for flom i Texas. Dette tilskuddet vil bli gitt til det amerikanske røde korset, IsraAID og den jødiske familietjenesten i Houston.

Israels redningseksperter er på vei til orkan-herjet Texas for å gjøre det de gjør best: komme raskt til scenen for en naturkatastrofe og hjelpe de som rammet hardest av stormen, skriver United With Israel. IsraAID, en israelsk internasjonal humanitær organisasjon, sa tirsdag at de vil sende et team av eksperter fra Israel og USA for å hjelpe Texas innbyggere og håndterer ettervirkningen av den tropiske Stormen Harvey.

IsraAID, som koordinerer med lokale jødiske lokalsamfunn, lokale myndigheter i Texas og Israels konsul, planlegger å bidra med 5-7 eksperter for å gi to-trinns respons på katastrofen, med den første etappen som fokuserer på å fjerne søppel og rengjøre hjem. De vil også tilby beboerne med å bekjempe psykososiale traumer, noe Israel er svært gode på.

“I kriser med storskala ødeleggelse fokuserer nasjonale og internasjonale bistandsarbeidere typisk på praktisk, fysisk støtte, med begrensede ressurser tildelt den mentale og emosjonelle rehabilitering av berørte befolkninger,” sier Yotam Polizer, administrerende direktør for IsraAID.

“For de mest sårbare gruppene, særlig barn og eldre, er tiden av avgjørende betydning; Jo lengre disse gruppene er tvunget til å forbli i husly, jo større er sjansen for langsiktige psykiske problemer som posttraumatisk stressproblemer (PTSD), en lidelse som kan ha forstyrrende og langsiktige virkninger, ” legger han til-

I mellomtiden annonserte den amerikanske jødiske komiteen et tilskudd på 34.000 dollar til hjelp til ofrene for flom i Texas. Dette tilskuddet vil bli gitt til det amerikanske røde korset, IsraAID og den jødiske familietjenesten i Houston.