Israel Aerospace Industries leverte tirsdag den første Barak 8 langtrekkende overflate-til-luft-missilen til Indian Navy. Barak 8 er et maritimt forsvarssystem som har langdistanse vann- og landtilkoblingsmuligheter som gjør det mulig å fange opp alle typer luftmål, som subsoniske og supersoniske raketter, jagerfly, maritimt patruljerende fly, helikopter og sjøskyggende missiler. Ifølge IAI kan Barak 8-interceptoren angripe flere mål samtidig, "i alvorlige metningsscenarier" og uavhengig av været, noe som gjør det til et av de mest avanserte prosjektiler av sin type, skriver Israel Hayom. Israel Aerospace Industries har i løpet av de siste årene inngått flere avtaler med India for levering av Barak 8-familien av forsvarssystemer. Bare de siste månedene har volumet av transaksjoner nådd 2,5 milliarder dollar. Den første LRSAM-missilen ble presentert for den indiske forsvarsministeren Arun Jaitley under en ig seremoni i Hyderabad, hovedstaden i det sørlige Indias Telangana-stat og et sentralt senter for teknologibransjen. Prosjektilet ble utviklet i fellesskap av IAI og Indias forsvarsforsknings- og utviklingsorganisasjon, og er planlagt å bli installert i Indias nye missilskip. Jaitley roste samarbeidet mellom India og Israel om utviklingen av avansert teknologi. "Dette er en historisk dag for India, hvor våre marine blir de stolte eierne av et av verdens mest sofistikerte systemer. Dette systemet vil hjelpe Indian Navy til å beskytte landet vårt. India må være forberedt på et scenario. Vi skal utruste våre operasjonelle styrker med det beste av avansert teknologi. Leveringen av den første raketten er et eksempel på den indiske økonomien og industriens evner. Vi må fortsette å utvikle den lokale infrastrukturen og produksjonen som en del av vår Forsvarskapasitet, "sa den indiske forsvarsministeren under seremonien. Israel Aerospace Industries utøvende visepresident og ansvarlig for systemet, Boaz Levy, sa at "leveransen av den første raketten som produseres i India til Indias forsvarsarme er en teknologisk drøm som går i oppfyllelse. Det er et annet spennende skritt i mangeårs samarbeid mMellom IAI, Indias regjering, Indias DRDO og andre partnere, og gjenspeiler en teknologisk og teknisk innsats på høyeste nivå. " IAI og Rafael Advanced Defense Systems sammen med den indiske forsvarsleverandøren Baharat Dynamics har etablert en felles produksjonslinje i India for LRSAM-programmet, den lokale produksjonslinjen, bygget som en del av New Delhi's "Make in India" -politikk, og som integrerer israelsk og indisk teknologi. Se mer her  

Israel Aerospace Industries leverte tirsdag den første Barak 8 langtrekkende overflate-til-luft-missilen til Indian Navy. Barak 8 er et maritimt forsvarssystem som har langdistanse vann- og landtilkoblingsmuligheter som gjør det mulig å fange opp alle typer luftmål, som subsoniske og supersoniske raketter, jagerfly, maritimt patruljerende fly, helikopter og sjøskyggende missiler.

Ifølge IAI kan Barak 8-interceptoren angripe flere mål samtidig, “i alvorlige metningsscenarier” og uavhengig av været, noe som gjør det til et av de mest avanserte prosjektiler av sin type, skriver Israel Hayom.

Israel Aerospace Industries har i løpet av de siste årene inngått flere avtaler med India for levering av Barak 8-familien av forsvarssystemer. Bare de siste månedene har volumet av transaksjoner nådd 2,5 milliarder dollar. Den første LRSAM-missilen ble presentert for den indiske forsvarsministeren Arun Jaitley under en ig seremoni i Hyderabad, hovedstaden i det sørlige Indias Telangana-stat og et sentralt senter for teknologibransjen. Prosjektilet ble utviklet i fellesskap av IAI og Indias forsvarsforsknings- og utviklingsorganisasjon, og er planlagt å bli installert i Indias nye missilskip.

Jaitley roste samarbeidet mellom India og Israel om utviklingen av avansert teknologi. “Dette er en historisk dag for India, hvor våre marine blir de stolte eierne av et av verdens mest sofistikerte systemer. Dette systemet vil hjelpe Indian Navy til å beskytte landet vårt. India må være forberedt på et scenario. Vi skal utruste våre operasjonelle styrker med det beste av avansert teknologi. Leveringen av den første raketten er et eksempel på den indiske økonomien og industriens evner. Vi må fortsette å utvikle den lokale infrastrukturen og produksjonen som en del av vår Forsvarskapasitet, “sa den indiske forsvarsministeren under seremonien.

Israel Aerospace Industries utøvende visepresident og ansvarlig for systemet, Boaz Levy, sa at “leveransen av den første raketten som produseres i India til Indias forsvarsarme er en teknologisk drøm som går i oppfyllelse. Det er et annet spennende skritt i mangeårs samarbeid mMellom IAI, Indias regjering, Indias DRDO og andre partnere, og gjenspeiler en teknologisk og teknisk innsats på høyeste nivå. ”

IAI og Rafael Advanced Defense Systems sammen med den indiske forsvarsleverandøren Baharat Dynamics har etablert en felles produksjonslinje i India for LRSAM-programmet, den lokale produksjonslinjen, bygget som en del av New Delhi’s “Make in India” -politikk, og som integrerer israelsk og indisk teknologi.

Se mer her