Det israelske transportdepartementet samarbeider med israelsk oppstartfirmaet ElectRoad i å sette opp en offentlig transportbane for elektriske busser i Tel Aviv basert på trådløs oppladning gjennom veien, skriver den israelske finansavisen Globes. Teknologien gjør at ladning på spesielle ladestasjoner unødvendig. Hittil har selskapet kun vist sin teknologi på en 25 meter lang rute på sitt nettsted i Caesarea. ElectRoads teknologiske ytelse var imidlertid god nok til å få et tilskudd på 120 000 dollar fra Transportdepartementet for å installere teknologien på en del av bussbanen i Tel Aviv. Teknologien vil bli installert på en 800 meter lang strekning som skal åpnes i 2018. Hvis alt går etter planen, planlegger regjeringen å distribuere teknologien mer omfattende, først ved den 18 kilometer lange veien mellom Eilat og Ramon International Airport ElectRoad sier at kostnadene ved å bygge infrastrukturen i Tel Aviv vil bli delt av Transportdepartementet, Tel Aviv kommune og selskapet. Problemet for selskapet er ifølge Globes at ettersom batteriene til elbiler blir billigere, lettere og mer effektive, kan Electroad's teknologi bli mindre viktig. Faktisk har tekniske og kjemiske gjennombrudd gjort batteriene mye mer økonomiske de siste 15 årene. ElectRoad, som er klar over dette problemet, forklarer at teknologien ikke er laget for individuelle kjøretøyer; Den består av omfattende infrastruktur som vil kunne betjene hele byene i fremtiden, og dermed føre til kostnadsbesparende i stor skala. Med tiden håper selskapet også å gjøre sin ladeteknologi toveis, slik at i tillegg til å bruke veien for å lade busser, vil teknologien kunne utnytte den energien som genereres når bilens bremser brukes. ElectRoad mener at elektriske busser bare er begynnelsen på en revolusjon i hele transportsektoren.  

Det israelske transportdepartementet samarbeider med israelsk oppstartfirmaet ElectRoad i å sette opp en offentlig transportbane for elektriske busser i Tel Aviv basert på trådløs oppladning gjennom veien, skriver den israelske finansavisen Globes. Teknologien gjør at ladning på spesielle ladestasjoner unødvendig.

Hittil har selskapet kun vist sin teknologi på en 25 meter lang rute på sitt nettsted i Caesarea. ElectRoads teknologiske ytelse var imidlertid god nok til å få et tilskudd på 120 000 dollar fra Transportdepartementet for å installere teknologien på en del av bussbanen i Tel Aviv.
Teknologien vil bli installert på en 800 meter lang strekning som skal åpnes i 2018. Hvis alt går etter planen, planlegger regjeringen å distribuere teknologien mer omfattende, først ved den 18 kilometer lange veien mellom Eilat og Ramon International Airport

ElectRoad sier at kostnadene ved å bygge infrastrukturen i Tel Aviv vil bli delt av Transportdepartementet, Tel Aviv kommune og selskapet. Problemet for selskapet er ifølge Globes at ettersom batteriene til elbiler blir billigere, lettere og mer effektive, kan Electroad’s teknologi bli mindre viktig. Faktisk har tekniske og kjemiske gjennombrudd gjort batteriene mye mer økonomiske de siste 15 årene.

ElectRoad, som er klar over dette problemet, forklarer at teknologien ikke er laget for individuelle kjøretøyer; Den består av omfattende infrastruktur som vil kunne betjene hele byene i fremtiden, og dermed føre til kostnadsbesparende i stor skala. Med tiden håper selskapet også å gjøre sin ladeteknologi toveis, slik at i tillegg til å bruke veien for å lade busser, vil teknologien kunne utnytte den energien som genereres når bilens bremser brukes.
ElectRoad mener at elektriske busser bare er begynnelsen på en revolusjon i hele transportsektoren.