Fysisk bevis på ødeleggelsen av Jerusalem i hendene på babylonierne er oppdaget i Davids by i utgravninger ved Jerusalem Walls National Park utført av Israels antikvitetsmyndighet og finansiert av Elad - Ir David Foundation, skriver Israel Hayom. Arkeologer har oppdaget boliger datert tilbake 2500 år som ble begravet av en steiner. Det er blant annet funnet kullet tre, druefrø, keramikk, bein og sjeldne gjenstander. Resultatene peker på velstanden og karakteren til Jerusalem, hovedstaden i det jødiske rike i den første tempeltiden, skriver den israelske avisen. Ortal Chalaf og Dr. Joe Uziel, som er ansvarlige for utgravingen for Israel Antiquities Authority sier at segl som er funnen på stedet er karakteristiske for slutten av den første tempelperioden og ble brukt av det administrative systemet som utviklet seg mot slutten av det jødiske dynastiet. Ornamental artefakter blir også oppdaget og betraktes som ytterligere bevis på rikdom. Et tydelig og sjeldent funn er en liten elfenbenskunst av en kvinne. Figuren er naken, og håret eller parykken er egyptisk i stil (bildet). "Utgravningens funn viser utvetydig at Jerusalem hadde spredt seg utenfor bymurene før ødeleggelsen. En rekke strukturer som er under utgravning, ser ut over bymuren som utgjorde den østlige grensen til byen i denne perioden," sier arkeologene. "Gjennom jernalderen gjennomgikk Jerusalem konstant vekst, dokumentert både i byggingen av bymuren og det faktum at byen senere spredte seg utover det. Utgravninger utført i det siste i det jødiske kvartalet i Gamlebyen har vist hvordan veksten av samfunnet i slutten av det 8. århundre f.Kr. forårsaket anneksjonen av det vestlige området i Jerusalem. I dagens utgravning kan vi forstå at etter den vestlige utvidelsen av byen ble strukturer bygget utenfor murens grense i øst også,» forklarer de.

Fysisk bevis på ødeleggelsen av Jerusalem i hendene på babylonierne er oppdaget i Davids by i utgravninger ved Jerusalem Walls National Park utført av Israels antikvitetsmyndighet og finansiert av Elad – Ir David Foundation, skriver Israel Hayom. Arkeologer har oppdaget boliger datert tilbake 2500 år som ble begravet av en steiner.

Det er blant annet funnet kullet tre, druefrø, keramikk, bein og sjeldne gjenstander. Resultatene peker på velstanden og karakteren til Jerusalem, hovedstaden i det jødiske rike i den første tempeltiden, skriver den israelske avisen.

Ortal Chalaf og Dr. Joe Uziel, som er ansvarlige for utgravingen for Israel Antiquities Authority sier at segl som er funnen på stedet er karakteristiske for slutten av den første tempelperioden og ble brukt av det administrative systemet som utviklet seg mot slutten av det jødiske dynastiet. Ornamental artefakter blir også oppdaget og betraktes som ytterligere bevis på rikdom. Et tydelig og sjeldent funn er en liten elfenbenskunst av en kvinne. Figuren er naken, og håret eller parykken er egyptisk i stil (bildet).

“Utgravningens funn viser utvetydig at Jerusalem hadde spredt seg utenfor bymurene før ødeleggelsen. En rekke strukturer som er under utgravning, ser ut over bymuren som utgjorde den østlige grensen til byen i denne perioden,” sier arkeologene.

“Gjennom jernalderen gjennomgikk Jerusalem konstant vekst, dokumentert både i byggingen av bymuren og det faktum at byen senere spredte seg utover det. Utgravninger utført i det siste i det jødiske kvartalet i Gamlebyen har vist hvordan veksten av samfunnet i slutten av det 8. århundre f.Kr. forårsaket anneksjonen av det vestlige området i Jerusalem. I dagens utgravning kan vi forstå at etter den vestlige utvidelsen av byen ble strukturer bygget utenfor murens grense i øst også,» forklarer de.