I de tidlige timene i morgen vil Israel Space Agency lansere to satellitter i verdensrommet fra det franske lanseringssenteret i Koro, New Guinea-OptSat 3000, en spionsatellitt som er kjøpt av det italienske forsvarsministeriet, og en forskningssatellitt kalt Venus. Dette markerer første gang to israelske satellitter - som ikke er mikroskopiske nanosatellitter - lanseres samtidig, skriver Ynet News. Generaldirektør for Israels romkontor i Vitenskapsdepartementet, Avi Blasberger, sier til den israelske avisen at flere land er interessert i de israelske observasjonssatellittene. I 1984 ble Avi Blasberger, en av de første ingeniører i Elop-selskapet, som nå eies av Elbit Systems, overført til å jobbe med et topphemmelig prosjekt: Utvikling av kameraet til Israels kommende spionsatellitt. "Den israelske forskningssatellitten Venus vil bli brukt av forskere innen landbruk og miljøforskning. Den er utstyrt med et toppmoderne kamera utviklet av Elop, som er i stand til å fange bilder med 12 bølgelengder. 110 steder ble valgt, som vil bli fotografert av Venus annen hver dag. En svært høy frekvens.  I tillegg vil Venus teste et elektrisk fremdriftssystem utviklet av Rafael, som en dag vil tillate observasjonssatellitter å sirkle nærmere Jorden, og dermed forbedre bildens skarphet - noe som har stort kommersielt potensial. I de første to og et halvt år vil satellitten sirkulere jorden i en høyde på 700 km og deretter falle ned til 410 km der det nye fremdriftssystemet vil bli testet, " forteller Avi Blasberger til Ynet News. Til de som mener at det er sløsing med penger å etablere forskningssatellitter, og at pengene heller burde vært brukt eksempelvis innen helsevesenet har Blasberger dette å si: "Forskningssatellitter flytter både industri og vitenskap fremover. Investeringer innen romområdet returneres 5 eller 10 ganger. Det skaper teknologier som deretter kan selges for ulike kommersielle applikasjoner. Israel har allerede flere oppstart knyttet til det ytre rommet. Forskningen vil også bidra til landbruket og forbedre bruken av vann, noe som også baner vei for utdanningsprosjekter.» «Dette feltet, hvor som helst i verden, er avhengig av statlig investering, og det som Israel investerer i dette feltet er uendelig i forhold til befolkningsstørrelsen og BNP. Våre teknologiske evner i verdensrommet er noen av de mest avanserte i verden. Det franske rombyrået, som har samarbeidet med oss ​​på dette prosjektet, er ansvarlig for satellittkameraet og har valgt en israelsk leverandør,» legger han til.

I de tidlige timene i morgen vil Israel Space Agency lansere to satellitter i verdensrommet fra det franske lanseringssenteret i Koro, New Guinea-OptSat 3000, en spionsatellitt som er kjøpt av det italienske forsvarsministeriet, og en forskningssatellitt kalt Venus. Dette markerer første gang to israelske satellitter – som ikke er mikroskopiske nanosatellitter – lanseres samtidig, skriver Ynet News.

Generaldirektør for Israels romkontor i Vitenskapsdepartementet, Avi Blasberger, sier til den israelske avisen at flere land er interessert i de israelske observasjonssatellittene. I 1984 ble Avi Blasberger, en av de første ingeniører i Elop-selskapet, som nå eies av Elbit Systems, overført til å jobbe med et topphemmelig prosjekt: Utvikling av kameraet til Israels kommende spionsatellitt.

“Den israelske forskningssatellitten Venus vil bli brukt av forskere innen landbruk og miljøforskning. Den er utstyrt med et toppmoderne kamera utviklet av Elop, som er i stand til å fange bilder med 12 bølgelengder. 110 steder ble valgt, som vil bli fotografert av Venus annen hver dag. En svært høy frekvens.  I tillegg vil Venus teste et elektrisk fremdriftssystem utviklet av Rafael, som en dag vil tillate observasjonssatellitter å sirkle nærmere Jorden, og dermed forbedre bildens skarphet – noe som har stort kommersielt potensial. I de første to og et halvt år vil satellitten sirkulere jorden i en høyde på 700 km og deretter falle ned til 410 km der det nye fremdriftssystemet vil bli testet, ” forteller Avi Blasberger til Ynet News.

Til de som mener at det er sløsing med penger å etablere forskningssatellitter, og at pengene heller burde vært brukt eksempelvis innen helsevesenet har Blasberger dette å si: “Forskningssatellitter flytter både industri og vitenskap fremover. Investeringer innen romområdet returneres 5 eller 10 ganger. Det skaper teknologier som deretter kan selges for ulike kommersielle applikasjoner. Israel har allerede flere oppstart knyttet til det ytre rommet. Forskningen vil også bidra til landbruket og forbedre bruken av vann, noe som også baner vei for utdanningsprosjekter.»

«Dette feltet, hvor som helst i verden, er avhengig av statlig investering, og det som Israel investerer i dette feltet er uendelig i forhold til befolkningsstørrelsen og BNP. Våre teknologiske evner i verdensrommet er noen av de mest avanserte i verden. Det franske rombyrået, som har samarbeidet med oss ​​på dette prosjektet, er ansvarlig for satellittkameraet og har valgt en israelsk leverandør,» legger han til.