Den første børsnoteringen av et israelsk høyteknologisk selskap på en kinesisk børs, Hong Kong, forventes i løpet av året, skriver CNBC. Kinas investorer og markeder blir stadig viktigere for Israels økonomi, og særlig for den blomstrende høyteknologiske industrien, melder kringkastingsselskapet, som har laget en reportasje om det økonomiske forholdet mellom Kina og Israel. Kinesiske investeringer i israelsk høyteknologisk risikovillig kapital nærmet seg 1 milliard dollar i 2016, sier industrieksperter til CNBC. "Det kinesiske børsmarkedet vil bli et annet svært levedyktig alternativ for israelske selskaper som ser etter offentlig finansiering, hvis den første børsnoteringen lykkes», sier Eli Tidhar fra Deloitte Israel, CNBC. Knapt en dag går uten at et Israel-Kina-initiativ blir annonsert, om det er en ny israelsk tech-inkubator i Kina, nye investeringer, joint ventures, handelskonferanser eller delegasjoner. I mai i år ledet et annet revisjonsfirma PwC en delegasjon av israelske selskaper til Hong Kong for å undersøke mulighetene for notering på børsen, skriver CNBC. Israels høyteknologiske VC (venture capital) selskaper fikk 500 millioner dollar fra kinesiske investorer i 2014 og 700 millioner dollar i 2015, og beløpet fortsetter å vokse, ifølge Tidhar. "Tidligere pleide Israel å se mest på USA og Europa som vår kilde til investering, særlig innen høyteknologi," sier han. Men nå er det blitt mer vanlig at et selskap som ønsker å skaffe penger, vil forfølge denne investeringen fra Kina." Det samme mener Dorian Barak, som leder den israelske armen av Kuang Chi, en av de få kinesiske konglomerat som hittil faktisk har opprettet en permanent lokal representasjon. «Israels venturekapitallandskap og dens utganger har til nå stort sett vært et spørsmål om vestlige penger», sier Barak. «Men det er i ferd med å endres». Kuang Chi opprettet i fjor et 300 millioner dollar fond, spesielt for smarte byinvesteringer i Israel. Store deler av Israels infrastrukturprosjekter, inkludert havner, jernbanelinjer og tunneler, utføres i dag av kinesiske selskap. Og flere større israelske selskaper er blitt kjøpt av kinesiske konglomerater, for eksempel ChemChina's oppkjøp av Adama og Bright Foods overtakelse av Tnuva. Reuters rapporterte tidligere i år de at totale kinesiske investeringer i Israel i 2016 var på 16,5 milliarder dollar.

Den første børsnoteringen av et israelsk høyteknologisk selskap på en kinesisk børs, Hong Kong, forventes i løpet av året, skriver CNBC. Kinas investorer og markeder blir stadig viktigere for Israels økonomi, og særlig for den blomstrende høyteknologiske industrien, melder kringkastingsselskapet, som har laget en reportasje om det økonomiske forholdet mellom Kina og Israel. Kinesiske investeringer i israelsk høyteknologisk risikovillig kapital nærmet seg 1 milliard dollar i 2016, sier industrieksperter til CNBC.

“Det kinesiske børsmarkedet vil bli et annet svært levedyktig alternativ for israelske selskaper som ser etter offentlig finansiering, hvis den første børsnoteringen lykkes», sier Eli Tidhar fra Deloitte Israel, CNBC.

Knapt en dag går uten at et Israel-Kina-initiativ blir annonsert, om det er en ny israelsk tech-inkubator i Kina, nye investeringer, joint ventures, handelskonferanser eller delegasjoner. I mai i år ledet et annet revisjonsfirma PwC en delegasjon av israelske selskaper til Hong Kong for å undersøke mulighetene for notering på børsen, skriver CNBC. Israels høyteknologiske VC (venture capital) selskaper fikk 500 millioner dollar fra kinesiske investorer i 2014 og 700 millioner dollar i 2015, og beløpet fortsetter å vokse, ifølge Tidhar. “Tidligere pleide Israel å se mest på USA og Europa som vår kilde til investering, særlig innen høyteknologi,” sier han. Men nå er det blitt mer vanlig at et selskap som ønsker å skaffe penger, vil forfølge denne investeringen fra Kina.”

Det samme mener Dorian Barak, som leder den israelske armen av Kuang Chi, en av de få kinesiske konglomerat som hittil faktisk har opprettet en permanent lokal representasjon. «Israels venturekapitallandskap og dens utganger har til nå stort sett vært et spørsmål om vestlige penger», sier Barak. «Men det er i ferd med å endres». Kuang Chi opprettet i fjor et 300 millioner dollar fond, spesielt for smarte byinvesteringer i Israel.

Store deler av Israels infrastrukturprosjekter, inkludert havner, jernbanelinjer og tunneler, utføres i dag av kinesiske selskap. Og flere større israelske selskaper er blitt kjøpt av kinesiske konglomerater, for eksempel ChemChina’s oppkjøp av Adama og Bright Foods overtakelse av Tnuva. Reuters rapporterte tidligere i år de at totale kinesiske investeringer i Israel i 2016 var på 16,5 milliarder dollar.