Etter å ha møtt mye kritikk fra anti-israelske aktiviteter og støttespillere av boikotter av den jødiske staten, gikk Radiohead opp på scenen i Tel Aviv onsdag kveld og ga en spektakulær konsert til 47.000 fans. For riktig å gi boikott-tilhengerne en nesestyver holdt bandet sin lengste konsert på 11 år og fremførte hele 27 sanger fra gruppens 25-årige historie. Bandets frontmann Thom Yorke har vært tydelig i sitt forvar for å spille i Israel. Det er også en den arabisk-israelske sangerinnen Nasreen Qadri, som opptrådte sammen med bandet. Nasreen Qadri er en arabisk-israelsk sanger som ble landskjent i Israel da hun i 2012 vant en reality-sangkonkurranse, kalt "Eyal Golan Calling You". «Boikottene er kontraproduktive og ødelegger bare for de som ønsker å fremme fred og toleranse i en urolig region,» mener hun. I en artikkel i Newsweek forklarer hun hvorfor hun som araber har valgt å ikke boikotte Israel og heller stå sammen med Radiohead på scenen i Tel Aviv. Qadri ble født i Haifa og vokste opp i Lod, "to byer med en blanding av arabiske og jødiske samfunn, som lever side om side", skriver hun. "Det var ikke alltid lett," forteller hun, men hennes personlige erfaring har lært henne at "åpen dialog er den eneste måten å overvinne våre forskjeller på." "Helt siden jeg vant en sangkonkurranse på israelsk TV, har musikken min og min historie inspirert mange i Israel til å åpne sine sinn og hjerter for arabisk musikk og folkets kultur," fortsetter hun. "Jeg har viet livet mitt til musikk, og dedikert min musikk til å bryte ned grenser og bringe folk nærmere sammen. Derfor gjorde jeg det siste året noe som ingen andre arabisk-israelere har gjort før, og sang i Israels offisielle uavhengighets- og minnesdagsseremonier. " "Et arabisk ordtak sier at" musikk er åndens ernæring. Musikk metter folks ånder og åpner dem. Musikk bygger broer, og dette er akkurat det jeg håper å oppnå gjennom denne konserten, " skriver hun, og legger til: "De som krever boikott, prøver bare å dele oss. De prøver å stenge musikken. Jeg vil ikke være en del av det. Dessverre er det for mange land i Midtøsten der en slik konsert aldri kunne ha funnet sted. Jeg var heldig å bli født i Israel, og jeg er takknemlig for muligheten til å bygge broer av forståelse. "  

Etter å ha møtt mye kritikk fra anti-israelske aktiviteter og støttespillere av boikotter av den jødiske staten, gikk Radiohead opp på scenen i Tel Aviv onsdag kveld og ga en spektakulær konsert til 47.000 fans. For riktig å gi boikott-tilhengerne en nesestyver holdt bandet sin lengste konsert på 11 år og fremførte hele 27 sanger fra gruppens 25-årige historie. Bandets frontmann Thom Yorke har vært tydelig i sitt forvar for å spille i Israel. Det er også en den arabisk-israelske sangerinnen Nasreen Qadri, som opptrådte sammen med bandet.

Nasreen Qadri er en arabisk-israelsk sanger som ble landskjent i Israel da hun i 2012 vant en reality-sangkonkurranse, kalt “Eyal Golan Calling You”. «Boikottene er kontraproduktive og ødelegger bare for de som ønsker å fremme fred og toleranse i en urolig region,» mener hun. I en artikkel i Newsweek forklarer hun hvorfor hun som araber har valgt å ikke boikotte Israel og heller stå sammen med Radiohead på scenen i Tel Aviv.

Qadri ble født i Haifa og vokste opp i Lod, “to byer med en blanding av arabiske og jødiske samfunn, som lever side om side”, skriver hun. “Det var ikke alltid lett,” forteller hun, men hennes personlige erfaring har lært henne at “åpen dialog er den eneste måten å overvinne våre forskjeller på.”

“Helt siden jeg vant en sangkonkurranse på israelsk TV, har musikken min og min historie inspirert mange i Israel til å åpne sine sinn og hjerter for arabisk musikk og folkets kultur,” fortsetter hun. “Jeg har viet livet mitt til musikk, og dedikert min musikk til å bryte ned grenser og bringe folk nærmere sammen. Derfor gjorde jeg det siste året noe som ingen andre arabisk-israelere har gjort før, og sang i Israels offisielle uavhengighets- og minnesdagsseremonier. ”

“Et arabisk ordtak sier at” musikk er åndens ernæring. Musikk metter folks ånder og åpner dem. Musikk bygger broer, og dette er akkurat det jeg håper å oppnå gjennom denne konserten, ” skriver hun, og legger til:

“De som krever boikott, prøver bare å dele oss. De prøver å stenge musikken. Jeg vil ikke være en del av det. Dessverre er det for mange land i Midtøsten der en slik konsert aldri kunne ha funnet sted. Jeg var heldig å bli født i Israel, og jeg er takknemlig for muligheten til å bygge broer av forståelse. ”