Det israelske militæret avslørte onsdag et omfattende program for å bistå syriske sivile som er blitt skadet under landets borgerkrig, skriver Israel Hayom. Det israelske militærets humanitære hjelpeaksjon er blitt kalt Operation Good Neighbour. I løpet av det siste året er det blitt gitt store mengder mat, medisin, klær og infrastruktur til syriske sivile. Rundt 4000 sivile, blant dem 900 barn, er behandlet ved israelske sykehus. Denne innsatsen har blitt utvidet betydelig det siste året, for å inkludere hjelp ikke bare for sårede sivile, men også for syke barn som krever livreddende medisinsk behandling. IDF sier at hæren har levert 450 000 liter drivstoff, mer enn 360 tonn mat og 600 meter rør for å reparere skadet vanninfrastruktur. Det jobbes for tiden med å bygge et felthospital på grensen med avansert medisinsk utstyr. En israelsk militær sier til Israel Hayom at operasjonen har til hensikt å "fremme bedre naboforhold som vil hjelpe til i forebygging av terror", samt "fjerne og hindre fiendtlige elementer nær grensen til Israel", alt kombinert med målsetningen om å opprettholde Israels ikke-intervensjonspolitikk. Han forklarte at militæret bestemte seg for å avsløre sin humanitære innsats til media til tross for at det kan undergrave prosjektet, delvis på grunn av vanlige unøyaktigheter i utenlandske medier. IDFs hjelp til syriske sivile finansieres hovedsakelig av donasjoner, og militærets egne budsjettbevilgninger for prosjektet er relativt lave, sa han. Dr. Noam Fink, sjefsleder for IDF Northern Command, sier at hjelpen er avgjørende siden 70% av syriske leger har flyktet og landets medisinske infrastruktur er blitt ødelagt. "Vi kan ikke bare stå på sidelinjen og ignorere situasjonen," sier han. For å overvinne mange syreres frykt for Israel, som de har fått innpodet gjennom regjeringens propaganda gjennom generasjoner, forteller Fink at syrerne som har turt å flykte til Israel for å få hjelp blir ønsket velkommen med frokost og barn blir møtt av arabisktalende klovn.  

Det israelske militæret avslørte onsdag et omfattende program for å bistå syriske sivile som er blitt skadet under landets borgerkrig, skriver Israel Hayom. Det israelske militærets humanitære hjelpeaksjon er blitt kalt Operation Good Neighbour. I løpet av det siste året er det blitt gitt store mengder mat, medisin, klær og infrastruktur til syriske sivile. Rundt 4000 sivile, blant dem 900 barn, er behandlet ved israelske sykehus.

Denne innsatsen har blitt utvidet betydelig det siste året, for å inkludere hjelp ikke bare for sårede sivile, men også for syke barn som krever livreddende medisinsk behandling. IDF sier at hæren har levert 450 000 liter drivstoff, mer enn 360 tonn mat og 600 meter rør for å reparere skadet vanninfrastruktur. Det jobbes for tiden med å bygge et felthospital på grensen med avansert medisinsk utstyr.

En israelsk militær sier til Israel Hayom at operasjonen har til hensikt å “fremme bedre naboforhold som vil hjelpe til i forebygging av terror”, samt “fjerne og hindre fiendtlige elementer nær grensen til Israel”, alt kombinert med målsetningen om å opprettholde Israels ikke-intervensjonspolitikk. Han forklarte at militæret bestemte seg for å avsløre sin humanitære innsats til media til tross for at det kan undergrave prosjektet, delvis på grunn av vanlige unøyaktigheter i utenlandske medier. IDFs hjelp til syriske sivile finansieres hovedsakelig av donasjoner, og militærets egne budsjettbevilgninger for prosjektet er relativt lave, sa han.

Dr. Noam Fink, sjefsleder for IDF Northern Command, sier at hjelpen er avgjørende siden 70% av syriske leger har flyktet og landets medisinske infrastruktur er blitt ødelagt. “Vi kan ikke bare stå på sidelinjen og ignorere situasjonen,” sier han. For å overvinne mange syreres frykt for Israel, som de har fått innpodet gjennom regjeringens propaganda gjennom generasjoner, forteller Fink at syrerne som har turt å flykte til Israel for å få hjelp blir ønsket velkommen med frokost og barn blir møtt av arabisktalende klovn.