Israel og India undertegnet tirsdag denne uken en rekke handels-, og forsknings- og utviklingsavtaler som en del av den indiske statsministeren Narendra Modis historiske besøk til den jødiske staten, skriver Israel Hayom. Den kanskje viktigste traktaten ble undertegnet mellom Israel Space Agency og den indiske romforskningsorganisasjonen. Den inneholdt en rekke avtaler om et samarbeid for å tilpasse israelske teknologier, for eksempel elektriske fremdriftssystemer for små satellitter, samt etablering av et nøyaktig system for måling av tid til ekstreme forhold i verdensrommet. En annen traktat undertegnet tirsdag vil se Israel og India samarbeide om et unikt sosialt initiativ: Etablering av et internasjonalt nettverk som skal dyrke unge ledere over hele verden. Onsdag signerte representanter fra en rekke store indiske selskaper åtte handelsavtaler med ledende israelske bedrifter innen industri, sikkerhet, energi og medisin, blant annet med forsvarsleverandøren Elbit Systems og Israel Aerospace Industries. Det vil også bli inngått en avtale mellom Asher Space Research Institute ved Technion-Israel Institute of Technology og det indiske instituttet for romvitenskap og teknologi. Avtalen tar sikte på å lette samarbeidet mellom israelske og indiske forsknings- og utviklingssentre og etablere felles studie- og forskningsutvekslingsprogrammer. Avtalene forventes å utvide bilateral handel og styrke eksisterende økonomiske bånd mellom Israel og India, som på grunn av Indias størrelse og store, inne boende potensial, gjør landet til et strategisk marked for Israel i en rekke bransjer, for eksempel informasjonsteknologi, landbruk , landbruksteknologi og medisin, bioteknologi og medisinsk utstyr. India er Israels tiende største handelspartner over hele verden, og er den nest største handelspartneren i Asia, etter Kina og Hong Kong. I 2016 utgjorde handel mellom Israel og India 4 milliarder dollar.

Israel og India undertegnet tirsdag denne uken en rekke handels-, og forsknings- og utviklingsavtaler som en del av den indiske statsministeren Narendra Modis historiske besøk til den jødiske staten, skriver Israel Hayom. Den kanskje viktigste traktaten ble undertegnet mellom Israel Space Agency og den indiske romforskningsorganisasjonen.

Den inneholdt en rekke avtaler om et samarbeid for å tilpasse israelske teknologier, for eksempel elektriske fremdriftssystemer for små satellitter, samt etablering av et nøyaktig system for måling av tid til ekstreme forhold i verdensrommet.

En annen traktat undertegnet tirsdag vil se Israel og India samarbeide om et unikt sosialt initiativ: Etablering av et internasjonalt nettverk som skal dyrke unge ledere over hele verden.
Onsdag signerte representanter fra en rekke store indiske selskaper åtte handelsavtaler med ledende israelske bedrifter innen industri, sikkerhet, energi og medisin, blant annet med forsvarsleverandøren Elbit Systems og Israel Aerospace Industries.

Det vil også bli inngått en avtale mellom Asher Space Research Institute ved Technion-Israel Institute of Technology og det indiske instituttet for romvitenskap og teknologi. Avtalen tar sikte på å lette samarbeidet mellom israelske og indiske forsknings- og utviklingssentre og etablere felles studie- og forskningsutvekslingsprogrammer.

Avtalene forventes å utvide bilateral handel og styrke eksisterende økonomiske bånd mellom Israel og India, som på grunn av Indias størrelse og store, inne boende potensial, gjør landet til et strategisk marked for Israel i en rekke bransjer, for eksempel informasjonsteknologi, landbruk , landbruksteknologi og medisin, bioteknologi og medisinsk utstyr.

India er Israels tiende største handelspartner over hele verden, og er den nest største handelspartneren i Asia, etter Kina og Hong Kong. I 2016 utgjorde handel mellom Israel og India 4 milliarder dollar.