Israel og Kypros har inngått en levende donorstraktat som forventes å hjelpe hundrevis av nyretransplantasjonskandidater i begge land, skriver Israel Hayom. Nasjonalt transplantasjonssenter i Israel og dets kypriotiske motpart formulerte avtaleplanen, som ble undertegnet forrige uke av den israelske helseministeren Yakov Litzman og den kypriotiske helseministeren dr. George Pamboridis, som besøkte Israel. "Dette er en viktig medisinsk avtale som vil redde israelske og kypriotiske liv," sa Litzman. "Denne traktaten styrker våre diplomatiske bånd med vår nære nabo i utlandet, og det er også en prestasjon for det israelske helsevesenet." Planen hjelper transplantasjonskandidater med slektninger som er villige til å donere en nyre, men har ikke de tilsvarende blodtyper som trengs for prosedyren. Det er en vanlig praksis i slike tilfeller å lete etter andre sammenkoblinger av en kandidat og en ikke-tilsvarende donorrelativ, og å krysse sammen parene, slik at begge sett av transplantasjoner kan finne sted. Prof. Eytan Mor, direktør for organtransplantasjonsavdelingen i Rabin Medical Center i Petah Tikva, sa at avtalen er Israels første transplantasjonssamarbeidsprosjekt med Europa. Han la til: "Jeg håper og tror at det vil tillate oss å utføre transplantasjoner i flere pasienter. "

Israel og Kypros har inngått en levende donorstraktat som forventes å hjelpe hundrevis av nyretransplantasjonskandidater i begge land, skriver Israel Hayom. Nasjonalt transplantasjonssenter i Israel og dets kypriotiske motpart formulerte avtaleplanen, som ble undertegnet forrige uke av den israelske helseministeren Yakov Litzman og den kypriotiske helseministeren dr. George Pamboridis, som besøkte Israel.

“Dette er en viktig medisinsk avtale som vil redde israelske og kypriotiske liv,” sa Litzman. “Denne traktaten styrker våre diplomatiske bånd med vår nære nabo i utlandet, og det er også en prestasjon for det israelske helsevesenet.”

Planen hjelper transplantasjonskandidater med slektninger som er villige til å donere en nyre, men har ikke de tilsvarende blodtyper som trengs for prosedyren. Det er en vanlig praksis i slike tilfeller å lete etter andre sammenkoblinger av en kandidat og en ikke-tilsvarende donorrelativ, og å krysse sammen parene, slik at begge sett av transplantasjoner kan finne sted.

Prof. Eytan Mor, direktør for organtransplantasjonsavdelingen i Rabin Medical Center i Petah Tikva, sa at avtalen er Israels første transplantasjonssamarbeidsprosjekt med Europa. Han la til: “Jeg håper og tror at det vil tillate oss å utføre transplantasjoner i flere pasienter. “