Saudi-Arabia og Israel er i forhandlinger om å etablere åpne økonomiske bånd som kan bane vei for fremtidig normalisering mellom de to landene, skriver London-avisen Sunday Times. Med henvisning til amerikanske og arabiske kilder skriver avisen at planen er å begynne prosessen med små skritt,  som at israelske bedrifter kan operere i Persia-gulfen, og å tillate det  israelske nasjonale flyselskapet El Al å fly over det saudiske luftrommet. Slike fremskritt vil styrke alliansen mellom Irans to fiender og endre dynamikken til de mange konfliktene som destabiliserer Midtøsten, skriver avisen. Sunday Times mener at mulighetene for tettere økonomiske bånd mellom Israel og Saudi Arabia allerede har fått politiske konsekvenser i form av Saudi Arabias mer aggressive holdning til terrorgruppen Hamas på Gazastripen. Tidligere denne måneden skrev den saudiske dagsavisen Okaz en mening som beskyldte Hamas for å bruke millioner av dollar donert av Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater for å styrke sin terrorinfrastruktur i stedet for å avslutte den humanitære krisen på Gazastripen.  

Saudi-Arabia og Israel er i forhandlinger om å etablere åpne økonomiske bånd som kan bane vei for fremtidig normalisering mellom de to landene, skriver London-avisen Sunday Times. Med henvisning til amerikanske og arabiske kilder skriver avisen at planen er å begynne prosessen med små skritt,  som at israelske bedrifter kan operere i Persia-gulfen, og å tillate det  israelske nasjonale flyselskapet El Al å fly over det saudiske luftrommet.

Slike fremskritt vil styrke alliansen mellom Irans to fiender og endre dynamikken til de mange konfliktene som destabiliserer Midtøsten, skriver avisen.

Sunday Times mener at mulighetene for tettere økonomiske bånd mellom Israel og Saudi Arabia allerede har fått politiske konsekvenser i form av Saudi Arabias mer aggressive holdning til terrorgruppen Hamas på Gazastripen.

Tidligere denne måneden skrev den saudiske dagsavisen Okaz en mening som beskyldte Hamas for å bruke millioner av dollar donert av Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater for å styrke sin terrorinfrastruktur i stedet for å avslutte den humanitære krisen på Gazastripen.