Israel, Hellas og Kypros ble forrige torsdag enige om å akselerere planen for utvikling av en rørledning som kanaliserer naturgass oppdaget i østlige Middelhavsreserver til Europa, skriver Israel Hayom. Statsminister Benjamin Netanyahu, den kypriotiske presidenten Nicos Anastasiades og den greske statsministeren Alexis Tsipras møttes i Thessaloniki i Hellas for å undertegne en avtale om å fortsette samarbeidet om å legge ut det som vil bli den lengste undersjøiske gassledningen i verden. De europeiske regjeringene og Israel ble enige i april om å gå videre med Middelhavsrørledningsprosjektet og fastsette en måldato for 2025 for ferdigstillelse. Når rørledningen er ferdig vil den overføre naturgass fra Israels offshore reserver via Kypros, Hellas og Italia til Europa. "Det er noe vi er veldig glade for," sier den israelske statsministeren. Hellas og Israel planlegger også en undersjøisk strømkabelforbindelse og vurderer en middelhavskabel, skriver avisen. De tre lederne undertegnet også en felleserklæring om utenriksrelasjoner, infrastruktur, energi og vann for å styrke det økonomiske samarbeidet innen energi, miljøvern, forskning og innovasjon, telekommunikasjonsteknologi, industri og små og mellomstore bedrifter. I en felles uttalelse heter det at de tre landene er "fast bestemt på å samarbeide og dele erfaring, kunnskap og kompetanse og å skape produktivt partnerskap som ikke bare har fordel for våre mennesker, men for hele regionen."  

Israel, Hellas og Kypros ble forrige torsdag enige om å akselerere planen for utvikling av en rørledning som kanaliserer naturgass oppdaget i østlige Middelhavsreserver til Europa, skriver Israel Hayom. Statsminister Benjamin Netanyahu, den kypriotiske presidenten Nicos Anastasiades og den greske statsministeren Alexis Tsipras møttes i Thessaloniki i Hellas for å undertegne en avtale om å fortsette samarbeidet om å legge ut det som vil bli den lengste undersjøiske gassledningen i verden.

De europeiske regjeringene og Israel ble enige i april om å gå videre med Middelhavsrørledningsprosjektet og fastsette en måldato for 2025 for ferdigstillelse. Når rørledningen er ferdig vil den overføre naturgass fra Israels offshore reserver via Kypros, Hellas og Italia til Europa. “Det er noe vi er veldig glade for,” sier den israelske statsministeren.

Hellas og Israel planlegger også en undersjøisk strømkabelforbindelse og vurderer en middelhavskabel, skriver avisen. De tre lederne undertegnet også en felleserklæring om utenriksrelasjoner, infrastruktur, energi og vann for å styrke det økonomiske samarbeidet innen energi, miljøvern, forskning og innovasjon, telekommunikasjonsteknologi, industri og små og mellomstore bedrifter.

I en felles uttalelse heter det at de tre landene er “fast bestemt på å samarbeide og dele erfaring, kunnskap og kompetanse og å skape produktivt partnerskap som ikke bare har fordel for våre mennesker, men for hele regionen.”