Til glede blant annet for norske Israel-turister: Denne sommeren blir det ekstra trygt og trivelig på de israelske strendene, skriver Israel Hayom. Da vil dusinvis av politifolk tilknyttet en nyopprettet strandpatrulje bli utplassert på strender i hele landet. Hensikten er å begrense mindre hyggelige opplevelser, som tyverier, offentlige forstyrrelser og overdreven drikking og narkotikabruk, særlig blant unge mennesker, skriver avisen. "Vårt mål for denne sommeren er å redusere kriminaliteten på strendene med 40%," sier kommandør Shlomi Sagi, som leder Lev Tel Aviv politistasjon, til Israel Hayom. Ifølge Sagi begynner enheten med 20 politibetjenter, som vil bli tildelt strender fra Herzliya gjennom Tel Aviv til Bat Yam, basert på de tider da strendene er mest overfylte. Strandpatruljen vil også håndtere ulempen fra musikk spilt gjennom høyttalere i strid med lokale regler. «Politifolkene vil avskrekke, og strendene blir mer tilgjengelige for israelsk publikum og turister," sier Sagi. Den nye enheten vil samarbeide med Tel Aviv-distriktpolitis sivile politi-enhet, som allerede er aktiv for å forhindre tyveri og dårlig oppførsel på strendene. Sjøpolitienheten håndterer også 700 til 800 livreddingssaker om året, de fleste av dem nær-drukninger, inkludert tilfeller der båter, svømmere og windsurfere blir trukket ut i sjøen av strømmen, skriver avisen.

Til glede blant annet for norske Israel-turister: Denne sommeren blir det ekstra trygt og trivelig på de israelske strendene, skriver Israel Hayom. Da vil dusinvis av politifolk tilknyttet en nyopprettet strandpatrulje bli utplassert på strender i hele landet. Hensikten er å begrense mindre hyggelige opplevelser, som tyverier, offentlige forstyrrelser og overdreven drikking og narkotikabruk, særlig blant unge mennesker, skriver avisen.

“Vårt mål for denne sommeren er å redusere kriminaliteten på strendene med 40%,” sier kommandør Shlomi Sagi, som leder Lev Tel Aviv politistasjon, til Israel Hayom. Ifølge Sagi begynner enheten med 20 politibetjenter, som vil bli tildelt strender fra Herzliya gjennom Tel Aviv til Bat Yam, basert på de tider da strendene er mest overfylte. Strandpatruljen vil også håndtere ulempen fra musikk spilt gjennom høyttalere i strid med lokale regler. «Politifolkene vil avskrekke, og strendene blir mer tilgjengelige for israelsk publikum og turister,” sier Sagi.

Den nye enheten vil samarbeide med Tel Aviv-distriktpolitis sivile politi-enhet, som allerede er aktiv for å forhindre tyveri og dårlig oppførsel på strendene. Sjøpolitienheten håndterer også 700 til 800 livreddingssaker om året, de fleste av dem nær-drukninger, inkludert tilfeller der båter, svømmere og windsurfere blir trukket ut i sjøen av strømmen, skriver avisen.