Det israelske politiet vil nå ta utradisjonelle metoder i bruk for å bekjempe trafikksyndere. Snart vil en observasjonsballong være i luften for å dokumentere trafikkulykker. Trafikkpolitiet bruker for øyeblikket helikoptre til å registrere trafikkbrudd, men det er svært kostbart. Bruk av observasjonsballonger betraktes som mye mer kostnadseffektiv, da ballongene er kompakte og kan lagres i bagasjerommet til politiet biler, skriver Israel Hayom. De kan drives relativt enkelt, med begrenset arbeidskraft; Og de tillater et bredere spekter av syn enn helikoptre. Videre kan observasjonsballonger dokumentere brudd som unngår annen polititeknologi, for eksempel å krysse en kontinuerlig enkelt hvit linje eller gjøre en ulovlig U-sving, skriver avisen. Ballongene vil overføre bildene til monitorer installert i politibiler, men politiet planlegger å gjøre bildene også tilgjengelige på offiserens mobiltelefoner for å lette økt håndhevelse. Ferske tall fra det israelske politiet viser at det i løpet av første kvartal 2017 ble utstedt rundt 60 000 trafikkbøter, 20 000 flere enn i tilsvarende periode året før. Tallene viser også en betydelig økning av kjøring under påvirkning av alkohol, på hele 28 prosent. Omkring 200 førere ble arrestert for brudd på trafikkregler i 1. kvartal 2017, en økning på 52% fra 1. kvartal 2016. 11 prosent flere enn i samme perioden i 2016, 3000 personer, mistet kjørelisensen sin.

Det israelske politiet vil nå ta utradisjonelle metoder i bruk for å bekjempe trafikksyndere. Snart vil en observasjonsballong være i luften for å dokumentere trafikkulykker. Trafikkpolitiet bruker for øyeblikket helikoptre til å registrere trafikkbrudd, men det er svært kostbart. Bruk av observasjonsballonger betraktes som mye mer kostnadseffektiv, da ballongene er kompakte og kan lagres i bagasjerommet til politiet biler, skriver Israel Hayom.

De kan drives relativt enkelt, med begrenset arbeidskraft; Og de tillater et bredere spekter av syn enn helikoptre. Videre kan observasjonsballonger dokumentere brudd som unngår annen polititeknologi, for eksempel å krysse en kontinuerlig enkelt hvit linje eller gjøre en ulovlig U-sving, skriver avisen. Ballongene vil overføre bildene til monitorer installert i politibiler, men politiet planlegger å gjøre bildene også tilgjengelige på offiserens mobiltelefoner for å lette økt håndhevelse.

Ferske tall fra det israelske politiet viser at det i løpet av første kvartal 2017 ble utstedt rundt 60 000 trafikkbøter, 20 000 flere enn i tilsvarende periode året før. Tallene viser også en betydelig økning av kjøring under påvirkning av alkohol, på hele 28 prosent. Omkring 200 førere ble arrestert for brudd på trafikkregler i 1. kvartal 2017, en økning på 52% fra 1. kvartal 2016. 11 prosent flere enn i samme perioden i 2016, 3000 personer, mistet kjørelisensen sin.