Det er ikke bare i våre dager det bygges tuneller i Israel og landets nærområder. En arkeologisk utgravning av Israels antikvitetsmyndighet har oppdaget en 800 år gammel tunnel som forskerne mener fungerte som en fluktvei fra en korsfarerfestning i Tiberias til Galileahavet, skriver Israel Hayom. Tunnelen går under jorden i 7 meter og er eksponert i den ene enden nær promenaden i den gamle byen Tiberias. Tunnelen, bygget fra utskårne basalt bergarter, ble oppdaget som en del av et program for å rehabilitere og bevare hjertet av den gamle byen. "Tunnelen vi oppdaget kan meget sannsynlig ha vært en hemmelig passasje som fører til Tiberias havn, som vi vet om fra korsfarernes historiske kilder," sier Joppe Gosker, direktør for utgravningen på vegne av Israels antikvitetsmyndighet. Gosker sier til Israel Hayom at historiske kilder beskriver at den muslimske herskeren Salah a-Din beleiret citadellet i Tiberias i juli 1187, og at ridderen Raymond fra Tripoli fikk sin kone Eschiva til å flykte til havnen, og styrte et skip til havnen hvor hun kunne bli inntil han kom for å redde henne. "Det ser ut til at tunnelen vi avslørte ledet fra citadellet til sjøen, og sannsynligvis ga en trygg rute for en maritim flukt,» forteller han. Citadellet i Tiberias ble bygd av korsfarerne ved Galileasjøen i det 12. århundre og er kjent fra tidligere utgravninger. Hendelsene i Tiberias førte til slaget ved Hattin den 4. juli 1187, hvor Salah a-Dins hær beseiret korsfarerne. Tiberias ordfører Yossi Ben David har besøkt utgravningsområdet og planlegger å trekke det inn i en utviklingsplan for området som Tiberias kommune fremmer i samarbeid med den israelske regjeringens turistselskap, skriver Israel Hayom.

Det er ikke bare i våre dager det bygges tuneller i Israel og landets nærområder. En arkeologisk utgravning av Israels antikvitetsmyndighet har oppdaget en 800 år gammel tunnel som forskerne mener fungerte som en fluktvei fra en korsfarerfestning i Tiberias til Galileahavet, skriver Israel Hayom. Tunnelen går under jorden i 7 meter og er eksponert i den ene enden nær promenaden i den gamle byen Tiberias.

Tunnelen, bygget fra utskårne basalt bergarter, ble oppdaget som en del av et program for å rehabilitere og bevare hjertet av den gamle byen.

“Tunnelen vi oppdaget kan meget sannsynlig ha vært en hemmelig passasje som fører til Tiberias havn, som vi vet om fra korsfarernes historiske kilder,” sier Joppe Gosker, direktør for utgravningen på vegne av Israels antikvitetsmyndighet.

Gosker sier til Israel Hayom at historiske kilder beskriver at den muslimske herskeren Salah a-Din beleiret citadellet i Tiberias i juli 1187, og at ridderen Raymond fra Tripoli fikk sin kone Eschiva til å flykte til havnen, og styrte et skip til havnen hvor hun kunne bli inntil han kom for å redde henne.

“Det ser ut til at tunnelen vi avslørte ledet fra citadellet til sjøen, og sannsynligvis ga en trygg rute for en maritim flukt,» forteller han. Citadellet i Tiberias ble bygd av korsfarerne ved Galileasjøen i det 12. århundre og er kjent fra tidligere utgravninger. Hendelsene i Tiberias førte til slaget ved Hattin den 4. juli 1187, hvor Salah a-Dins hær beseiret korsfarerne.

Tiberias ordfører Yossi Ben David har besøkt utgravningsområdet og planlegger å trekke det inn i en utviklingsplan for området som Tiberias kommune fremmer i samarbeid med den israelske regjeringens turistselskap, skriver Israel Hayom.