Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu har i helgen gjestet en konferanse i regi av Economic Community of West African States (ECOWAS), som ble avholdt i Liberia. Economic Community of West African States er en av åtte regionale afrikanske organisasjoner og består av 15 medlemsland. Den israelske statsministeren er den første lederen fra et ikke-afrikansk land som noen gang er blitt invitert til denne årlige konferansen, ifølge Israel Hayom. ECOWAS konferansen er initiert av ECOWAS Bank for Investment and Development, som er den offisielle finansinstitusjonen for de vestafrikanske landene. I forbindelse med reisen hadde Netanyahu, i tillegg til å holde en tale til deltakerne, også egne møter med Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, Togo president Faure Gnassingbe og Elfenbenskysten president Alassane Ouattara. "Jeg drar nå til en konferanse av vestafrikanske land. Dette er første gang de har invitert en leder for et ikke-afrikansk land. Jeg setter stor pris på at Israel er tilbake til Afrika på en ny måte. Som et resultat av mitt besøk til Øst-Afrika, er vi nå kommer til Vest-Afrika," sa Netanyahu før han dro. Ved siden av å oppnå å bedre handelsforbindelse med de afrikanske statene håpet Netanyahu på at besøket ville få flere av statene til ikke lengre å stemme imot Israel i FN, og dermed bidra til å ødelegge dagens automatiske flertall mot Israel i flere av FNs organer

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu har i helgen gjestet en konferanse i regi av Economic Community of West African States (ECOWAS), som ble avholdt i Liberia. Economic Community of West African States er en av åtte regionale afrikanske organisasjoner og består av 15 medlemsland.

Den israelske statsministeren er den første lederen fra et ikke-afrikansk land som noen gang er blitt invitert til denne årlige konferansen, ifølge Israel Hayom.

ECOWAS konferansen er initiert av ECOWAS Bank for Investment and Development, som er den offisielle finansinstitusjonen for de vestafrikanske landene. I forbindelse med reisen hadde Netanyahu, i tillegg til å holde en tale til deltakerne, også egne møter med Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, Togo president Faure Gnassingbe og Elfenbenskysten president Alassane Ouattara.

“Jeg drar nå til en konferanse av vestafrikanske land. Dette er første gang de har invitert en leder for et ikke-afrikansk land. Jeg setter stor pris på at Israel er tilbake til Afrika på en ny måte. Som et resultat av mitt besøk til Øst-Afrika, er vi nå kommer til Vest-Afrika,” sa Netanyahu før han dro.

Ved siden av å oppnå å bedre handelsforbindelse med de afrikanske statene håpet Netanyahu på at besøket ville få flere av statene til ikke lengre å stemme imot Israel i FN, og dermed bidra til å ødelegge dagens automatiske flertall mot Israel i flere av FNs organer