I samarbeid med fransk romorganisasjoner har Israel Aerospace Industries produsert en satellitt som blant annet skal overvåke tilstanden av land, vegetasjon, skogbruk, landbruk og vannkvalitet. Den har fått navnet Venus og er planlagt tatt i bruk fra 1.august. Da skal den skytes opp fra Fransk Guyana. Satellitten er planlagt å operere i fire år og tre måneder, skriver Ynet News. I en offisiell seremoni holdt torsdag forrige uke overleverte Israel Aerospace Industries (IAI) Venus-satellitten til det israelske romfartsselskapet ved departementet for naturvitenskap, og prosjektpartner i det franske romfartsselskapet (CNES). Satellitten, et felles prosjekt av Israels romfart og det franske departementet for vitenskap og rom, ble ifølge Ynet News bygget de siste årene på en romfabrikk som tilhørte IAI, sammen med Elbit, som utviklet teleskopet og Rafael, som utviklet fremdriftssystemet. Satellitten vil overvåke felt og tomter fra plass til miljøforskningsformål, samtidig som man overvåker tilstanden til land, vegetasjon, skogbruk, landbruk, vannreservoarkvalitet og mer. Venus er utstyrt med et spesielt kamera som kan absorbere detaljer på jorden ved 12 bølgelengder, inkludert detaljer som ikke er synlige. Satellitten vil fotografere store områder og gi forskere dusinvis av bilder hver dag, som hvert vil dekke rundt 700 kvadratkilometer. En gang hver annen dag vil satellitten produsere fotografier av hele Israel for bruk av forskerne. Satellitten vil veie 265 kg ved lansering og vil gå inn i sol-synkron bane innen to dager etter lanseringen, skriver Ynet News. "Venus er den israelske romindustriens herlighet, og jeg er veldig stolt over at den første forskningssatellitten sponset av regjeringen og Vitenskapsdepartementet snart vil bli lansert. Samarbeidet med den franske regjeringen er ytterligere et bevis på den enorme takknemligheten som israelsk teknologi mottas med over hele verden," sa den israelske Vitenskaps- og teknologiminister Ophir Akunis under seremonien. "Vi er glade for å presentere forskningssatellitten for israelske og franske romorganisasjoner. De beste ingeniører innen satellitter og rom i israelsk industri deltok i dette unike flaggprosjektet, som er en teknologisk prestasjon for spesielt IAI og den israelske romindustrien generelt. Vårt samarbeid med Frankrike gir et solid grunnlag for fortsatt felles arbeid,» sa konsernsjefen i Israel Aerospace Industries Yossi Wiss. "Satellitter har i dag en sentral rolle i studiet og bevaring av miljø og klima, og jeg er glad for å se våre toppingeniører delta i utviklingen av Venus, et oppdrag som vil hjelpe det internasjonale samfunnet til å takle klimaendringene. Vi vil fortsette å samarbeide på andre områder også," sa lederen for det franske romfartsselskapet Jean-Yves Le Gall.

I samarbeid med fransk romorganisasjoner har Israel Aerospace Industries produsert en satellitt som blant annet skal overvåke tilstanden av land, vegetasjon, skogbruk, landbruk og vannkvalitet. Den har fått navnet Venus og er planlagt tatt i bruk fra 1.august. Da skal den skytes opp fra Fransk Guyana. Satellitten er planlagt å operere i fire år og tre måneder, skriver Ynet News.

I en offisiell seremoni holdt torsdag forrige uke overleverte Israel Aerospace Industries (IAI) Venus-satellitten til det israelske romfartsselskapet ved departementet for naturvitenskap, og prosjektpartner i det franske romfartsselskapet (CNES). Satellitten, et felles prosjekt av Israels romfart og det franske departementet for vitenskap og rom, ble ifølge Ynet News bygget de siste årene på en romfabrikk som tilhørte IAI, sammen med Elbit, som utviklet teleskopet og Rafael, som utviklet fremdriftssystemet.

Satellitten vil overvåke felt og tomter fra plass til miljøforskningsformål, samtidig som man overvåker tilstanden til land, vegetasjon, skogbruk, landbruk, vannreservoarkvalitet og mer. Venus er utstyrt med et spesielt kamera som kan absorbere detaljer på jorden ved 12 bølgelengder, inkludert detaljer som ikke er synlige. Satellitten vil fotografere store områder og gi forskere dusinvis av bilder hver dag, som hvert vil dekke rundt 700 kvadratkilometer. En gang hver annen dag vil satellitten produsere fotografier av hele Israel for bruk av forskerne.

Satellitten vil veie 265 kg ved lansering og vil gå inn i sol-synkron bane innen to dager etter lanseringen, skriver Ynet News.

“Venus er den israelske romindustriens herlighet, og jeg er veldig stolt over at den første forskningssatellitten sponset av regjeringen og Vitenskapsdepartementet snart vil bli lansert. Samarbeidet med den franske regjeringen er ytterligere et bevis på den enorme takknemligheten som israelsk teknologi mottas med over hele verden,” sa den israelske Vitenskaps- og teknologiminister Ophir Akunis under seremonien.

“Vi er glade for å presentere forskningssatellitten for israelske og franske romorganisasjoner. De beste ingeniører innen satellitter og rom i israelsk industri deltok i dette unike flaggprosjektet, som er en teknologisk prestasjon for spesielt IAI og den israelske romindustrien generelt. Vårt samarbeid med Frankrike gir et solid grunnlag for fortsatt felles arbeid,» sa konsernsjefen i Israel Aerospace Industries Yossi Wiss.

“Satellitter har i dag en sentral rolle i studiet og bevaring av miljø og klima, og jeg er glad for å se våre toppingeniører delta i utviklingen av Venus, et oppdrag som vil hjelpe det internasjonale samfunnet til å takle klimaendringene. Vi vil fortsette å samarbeide på andre områder også,” sa lederen for det franske romfartsselskapet Jean-Yves Le Gall.