Israel er verdensledende inne datasikkerhet. Resultat: Israel fikk bare mindre skade av de verdensomspennende cyberangrepene forrige uke. Under det ukentlige regjeringsmøtet søndag kunne statsminister Benjamin Netanyahu bekrefte at det ikke hadde blitt forårsaket skade på Israels kritiske infrastruktur. "For flere år siden etablerte vi et forsvarsnettverk mot cyberangrep. Vi hadde også fremsyn nok til å etablere National Cyber ​​Defense Authority basert på forståelsen for at vi står overfor en ny trussel," sa Netanyahu under regjeringsmøtet, ifølge Ynet News. Han oppfordret både israelske privatpersoner og israelske selskaper til å følge retningslinjene fra National Cyber ​​Defense Authority. Oded Vanunu fra Check Point Software Technologies og dr. Tal Pavel fra Academic College i Tel Aviv-Yaffo sier i et intervju med Ynet news at en programvareoppdatering som var tilgjengelig i mars kunne ha forhindret cyberangrepet. «Når løsepengeprogrammet kjører begynner det å spre seg på nettet, akkurat som en epidemi. Dette kunne vært unngått av programvare som allerede ble utgitt i mars,» sier de to israelske ekspertene.

Israel er verdensledende inne datasikkerhet. Resultat: Israel fikk bare mindre skade av de verdensomspennende cyberangrepene forrige uke. Under det ukentlige regjeringsmøtet søndag kunne statsminister Benjamin Netanyahu bekrefte at det ikke hadde blitt forårsaket skade på Israels kritiske infrastruktur.

“For flere år siden etablerte vi et forsvarsnettverk mot cyberangrep. Vi hadde også fremsyn nok til å etablere National Cyber ​​Defense Authority basert på forståelsen for at vi står overfor en ny trussel,” sa Netanyahu under regjeringsmøtet, ifølge Ynet News. Han oppfordret både israelske privatpersoner og israelske selskaper til å følge retningslinjene fra National Cyber ​​Defense Authority.

Oded Vanunu fra Check Point Software Technologies og dr. Tal Pavel fra Academic College i Tel Aviv-Yaffo sier i et intervju med Ynet news at en programvareoppdatering som var tilgjengelig i mars kunne ha forhindret cyberangrepet. «Når løsepengeprogrammet kjører begynner det å spre seg på nettet, akkurat som en epidemi. Dette kunne vært unngått av programvare som allerede ble utgitt i mars,» sier de to israelske ekspertene.