Ikke nok med at vi snart kan se førerløse biler på våre veier. I fremtiden kan de også fly. Metro Skyways, et datterselskap av det israelske selskapet Urban Aeronautics, basert i Yavne, har til hensikt å lansere design og utvikling av en flyvende bil med fire passasjerer, vertikal start og landing (VTOL), skriver Israel Hayom. Selskapet sier at utviklingen av CityHawk vil ta fem år. Den elektriske bilen vil være basert på Urban Aeronautics interne rotor, "Fancraft" -teknologi. CityHawk vil først bli drevet av jetbrennstoff. Det vil imidlertid være mulig å konvertere den til å kjøre på flytende hydrogenbrensel og også 700 bar komprimert hydrogen. Prosjektet er imidlertid avhengig av infrastruktur og teknologi for å modne. Kjøretøyet kan til og med bruke et system der hydrogen blir tilført direkte til en spesialdesignet turbosakmotor, som eliminerer behovet for brenselceller eller elektriske motorer, skriver den israelske avisen. The CityHawk er basert på Cormorant, et militært kjøretøy utviklet av taktiske roboter for å frakte sårede soldater fra urbane slagmarker. Cormorant har hittil utført over 200 testflyvninger. Det har kapasitet til å transportere to pasienter; Lengden er 6,2 meter, bredden er 2,15 meter uten skyvekraft, og dets høyde er 1,8 meter uten skyvekraft.

Ikke nok med at vi snart kan se førerløse biler på våre veier. I fremtiden kan de også fly. Metro Skyways, et datterselskap av det israelske selskapet Urban Aeronautics, basert i Yavne, har til hensikt å lansere design og utvikling av en flyvende bil med fire passasjerer, vertikal start og landing (VTOL), skriver Israel Hayom.

Selskapet sier at utviklingen av CityHawk vil ta fem år. Den elektriske bilen vil være basert på Urban Aeronautics interne rotor, “Fancraft” -teknologi. CityHawk vil først bli drevet av jetbrennstoff. Det vil imidlertid være mulig å konvertere den til å kjøre på flytende hydrogenbrensel og også 700 bar komprimert hydrogen.

Prosjektet er imidlertid avhengig av infrastruktur og teknologi for å modne. Kjøretøyet kan til og med bruke et system der hydrogen blir tilført direkte til en spesialdesignet turbosakmotor, som eliminerer behovet for brenselceller eller elektriske motorer, skriver den israelske avisen.

The CityHawk er basert på Cormorant, et militært kjøretøy utviklet av taktiske roboter for å frakte sårede soldater fra urbane slagmarker. Cormorant har hittil utført over 200 testflyvninger. Det har kapasitet til å transportere to pasienter; Lengden er 6,2 meter, bredden er 2,15 meter uten skyvekraft, og dets høyde er 1,8 meter uten skyvekraft.