AlefBet Planners Ltd. er et av de mest vellykkede arkitektoniske og ingeniørfirmaene i Israel som bruker israelsk kunnskap og kompetanse samlet gjennom årene til å designe en rekke prosjekter innen jordbruk, landlig utvikling, arkitektur og industri, skriver Ynet News. Selskapet ble grunnlagt omtrent samtidig med at den israelske staten så dagens lys, og fungerte som et planleggingsfirma for de kollektive landbrukssamfunnene. I dag eksporterer selskapet den berømte kibbutzmodellen over hele verden. I afrikanske land som Angola og Nigeria kan man se den israelske modellen blomstre, utvikle regionen og skape hundrevis av jobber. Daphna Regev, forretnings- og utviklingsleder ved AlefBet Planners, har snakket med Tazpit Press Service (TPS) om prosjektets suksess. "Vårt land er veldig unikt," sier Regev. "Betingelsene for landbruket var ekstremt vanskelige på grunn av mangelen på vannressurser, knapphet på land og et utfordrende klima. Videre er vi et meget isolert land i regionen på grunn av tilstedeværelsen av omkringliggende fiender." "Vi måtte lage en nyskapende type landbrukssystem for å overleve og trives, et som tar hensyn til alle parametrene som trengs for bærekraftig vekst av råvarer," forklarer Regev. "Vi måtte lage løsninger for vanning og utvikle et system som ville lykkes i regioner som Negev og kystnettet til tross for ugunstige klimaforhold." "Dette er grunnen til at Israel nå er verdensledende innen dryppvanning, som bevarer vannressurser, og vi perfeksjonerte drivhus som er utstyrt med riktige kjøle- og oppvarmingssystemer sammen med tilstrekkelig overvåking», fortsatte han. "Denne uforlignelige kunnskapen og erfaringen er verdifull for land rundt om i verden som sender delegasjoner til Israel for å observere, lære og senere implementere disse teknikkene i deres egne land." I Angola planla AlefBet etableringen av et dusin kibbutz-stil landsbyer, som inkluderte et boligområde og jordbruksplott for hver familie. Firmaet etablerte logistikksentre i landsbyene, og de gir bøndene den nødvendige støtten til markedsføring av ferske råvarer og tekniske tjenester. Den resulterende utviklingen av infrastruktur i hele regionen har skapt hundrevis av jobber, skriver Ynet News basert på artikkelen til Tazpit Press Service. Et annet av AlefBets prosjekter i Nigeria vil bestå av tre landsbyer over et areal på 50.000 hektar. Hver landsby er designet for å ha 100 boliger, kyllinger, et drivhus og jordbruksland. Et landlig servicesenter, et energi- og vannsentrum og et fritidsområde vil bli lokalisert i sentrum av hver landsby. De tre landsbyene vil ha et felles samfunnssenter, en skole, en medisinsk klinikk og idrettsbaner. "Hvert prosjekt er skreddersydd til befolkningens spesifikke behov og parametere på stedet, for eksempel klima, jord og industrinivå der, men også i samsvar med innbyggerne selv og deres kultur," sier Regev. "Det som er sikkert er at vi har forbedret levestandarden i disse landsbyene, som i sin tur bidrar til å forbedre den regionale økonomien," konkluderer Regev. "Vi kan trygt si at 69 år med israelsk agroindustriell innovasjon har gjort det mulig for AlefBet planleggere å hjelpe verden med å bekjempe sult og fattigdom."

AlefBet Planners Ltd. er et av de mest vellykkede arkitektoniske og ingeniørfirmaene i Israel som bruker israelsk kunnskap og kompetanse samlet gjennom årene til å designe en rekke prosjekter innen jordbruk, landlig utvikling, arkitektur og industri, skriver Ynet News. Selskapet ble grunnlagt omtrent samtidig med at den israelske staten så dagens lys, og fungerte som et planleggingsfirma for de kollektive landbrukssamfunnene.

I dag eksporterer selskapet den berømte kibbutzmodellen over hele verden. I afrikanske land som Angola og Nigeria kan man se den israelske modellen blomstre, utvikle regionen og skape hundrevis av jobber.

Daphna Regev, forretnings- og utviklingsleder ved AlefBet Planners, har snakket med Tazpit Press Service (TPS) om prosjektets suksess.

“Vårt land er veldig unikt,” sier Regev. “Betingelsene for landbruket var ekstremt vanskelige på grunn av mangelen på vannressurser, knapphet på land og et utfordrende klima. Videre er vi et meget isolert land i regionen på grunn av tilstedeværelsen av omkringliggende fiender.”

“Vi måtte lage en nyskapende type landbrukssystem for å overleve og trives, et som tar hensyn til alle parametrene som trengs for bærekraftig vekst av råvarer,” forklarer Regev. “Vi måtte lage løsninger for vanning og utvikle et system som ville lykkes i regioner som Negev og kystnettet til tross for ugunstige klimaforhold.”

“Dette er grunnen til at Israel nå er verdensledende innen dryppvanning, som bevarer vannressurser, og vi perfeksjonerte drivhus som er utstyrt med riktige kjøle- og oppvarmingssystemer sammen med tilstrekkelig overvåking», fortsatte han. “Denne uforlignelige kunnskapen og erfaringen er verdifull for land rundt om i verden som sender delegasjoner til Israel for å observere, lære og senere implementere disse teknikkene i deres egne land.”

I Angola planla AlefBet etableringen av et dusin kibbutz-stil landsbyer, som inkluderte et boligområde og jordbruksplott for hver familie. Firmaet etablerte logistikksentre i landsbyene, og de gir bøndene den nødvendige støtten til markedsføring av ferske råvarer og tekniske tjenester. Den resulterende utviklingen av infrastruktur i hele regionen har skapt hundrevis av jobber, skriver Ynet News basert på artikkelen til Tazpit Press Service.

Et annet av AlefBets prosjekter i Nigeria vil bestå av tre landsbyer over et areal på 50.000 hektar. Hver landsby er designet for å ha 100 boliger, kyllinger, et drivhus og jordbruksland. Et landlig servicesenter, et energi- og vannsentrum og et fritidsområde vil bli lokalisert i sentrum av hver landsby. De tre landsbyene vil ha et felles samfunnssenter, en skole, en medisinsk klinikk og idrettsbaner.

“Hvert prosjekt er skreddersydd til befolkningens spesifikke behov og parametere på stedet, for eksempel klima, jord og industrinivå der, men også i samsvar med innbyggerne selv og deres kultur,” sier Regev.

“Det som er sikkert er at vi har forbedret levestandarden i disse landsbyene, som i sin tur bidrar til å forbedre den regionale økonomien,” konkluderer Regev. “Vi kan trygt si at 69 år med israelsk agroindustriell innovasjon har gjort det mulig for AlefBet planleggere å hjelpe verden med å bekjempe sult og fattigdom.”