Ifølge tall fra den israelske sentralbanken kommer to tredjedeler av importen i de palestinske områdene fra Israel. Nabolandet Jordan eksporterer relativt få produkter til de palestinske områdene, men det ønsker den jordiske handels- og industriministeren Yaroub Qudah å rette på. Til en gruppe forretningsfolk i Amman sa han nylig at hans departement har vært i kontakt med Israel for å øke andelen av jordanske varer i det palestinske markedet. Ifølge Qudah eksporterer Jordan mindre enn for 100 millioner dollar i varer til disse områdene, mens Israel eksporterer for mer enn 3.8 milliarder dollar der. Koordinatoren av regjeringsaktiviteter i områdene sier til Jerusalem Post at de alltid er interessert i tiltak som kan forbedre den palestinske økonomien. «Vi undersøker stadig flere sivile tiltak for å støtte den palestinske økonomien, i samarbeid med det internasjonale samfunnet," sier koordinatoren i en uttalelse. Tidligere PA-minister Samir Abdullah sier ifølge Jerusalem Post at han mener at økende jordansk eksport til palestinske områder vil være et "positivt" tiltak. "Hvis Jordan ønsker å eksportere flere varer her, gleder vi oss over det," sier Abdullah, som for øyeblikket fungerer som direktør for Palestinian Economic Policy Research Institute til Jerusalem Post. "Palestina og Jordan produserer lignende produkter, hvorav mange produseres i Jordan for mindre penger," sier Abdullah. "Så det er viktig at palestinske og jordanske regjeringer sørger for at palestinske selgere forblir konkurransedyktige."

RamallahIfølge tall fra den israelske sentralbanken kommer to tredjedeler av importen i de palestinske områdene fra Israel. Nabolandet Jordan eksporterer relativt få produkter til de palestinske områdene, men det ønsker den jordiske handels- og industriministeren Yaroub Qudah å rette på. Til en gruppe forretningsfolk i Amman sa han nylig at hans departement har vært i kontakt med Israel for å øke andelen av jordanske varer i det palestinske markedet.

Ifølge Qudah eksporterer Jordan mindre enn for 100 millioner dollar i varer til disse områdene, mens Israel eksporterer for mer enn 3.8 milliarder dollar der. Koordinatoren av regjeringsaktiviteter i områdene sier til Jerusalem Post at de alltid er interessert i tiltak som kan forbedre den palestinske økonomien. «Vi undersøker stadig flere sivile tiltak for å støtte den palestinske økonomien, i samarbeid med det internasjonale samfunnet,” sier koordinatoren i en uttalelse.

Tidligere PA-minister Samir Abdullah sier ifølge Jerusalem Post at han mener at økende jordansk eksport til palestinske områder vil være et “positivt” tiltak. “Hvis Jordan ønsker å eksportere flere varer her, gleder vi oss over det,” sier Abdullah, som for øyeblikket fungerer som direktør for Palestinian Economic Policy Research Institute til Jerusalem Post.

“Palestina og Jordan produserer lignende produkter, hvorav mange produseres i Jordan for mindre penger,” sier Abdullah. “Så det er viktig at palestinske og jordanske regjeringer sørger for at palestinske selgere forblir konkurransedyktige.”