Israel National Employment Service er den organisasjonen som arbeidssøkende israelere henvender seg til for å få hjelp til nye jobber, noe liknende de gamle norske arbeidskontorene som nå sorterer under NAV. Deres siste tall på antall jobbsøkere er oppmuntrende lesning. De viser at antall jobbsøkere blir stadig færre. Og slik har det vært over lang tid nå. Arbeidsmarkedet har vært sterk de siste to årene, slår Israel National Employment Service, ifølge den israelske næringslivsavisen Globes. INES sine tall viser at 167,400 jobbsøkere var registrert på INES-kontorer mars (tallene er sesongjustert), sammenlignet med 168 800 i februar, en 0,8% nedgang. Tallene markerer den laveste arbeidsledigheten i Israel på 10 år, og er ifølge Globes all-time low i sammenligning med antall sysselsatte, noe som har økt kraftig de siste årene, på grunn av både naturlige befolkningsøkning og en høyere rate av deltakelse i arbeidsstyrken. Antallet jobbsøkere sank med 9,2 prosent første kvartal i år sammenliknet med samme periode i 2016, og med 18,3 prosent sammenliknet med samme perioden i 2015. "Tallene for første kvartal 2017 fremheve den sterke tilstanden i arbeidsmarkedet i løpet av de siste to årene,» sier direktøren for Israel National Employment Service Boaz Hirsch til Globes.,.

israel-arbeidereIsrael National Employment Service er den organisasjonen som arbeidssøkende israelere henvender seg til for å få hjelp til nye jobber, noe liknende de gamle norske arbeidskontorene som nå sorterer under NAV. Deres siste tall på antall jobbsøkere er oppmuntrende lesning. De viser at antall jobbsøkere blir stadig færre. Og slik har det vært over lang tid nå.

Arbeidsmarkedet har vært sterk de siste to årene, slår Israel National Employment Service, ifølge den israelske næringslivsavisen Globes.

INES sine tall viser at 167,400 jobbsøkere var registrert på INES-kontorer mars (tallene er sesongjustert), sammenlignet med 168 800 i februar, en 0,8% nedgang. Tallene markerer den laveste arbeidsledigheten i Israel på 10 år, og er ifølge Globes all-time low i sammenligning med antall sysselsatte, noe som har økt kraftig de siste årene, på grunn av både naturlige befolkningsøkning og en høyere rate av deltakelse i arbeidsstyrken.

Antallet jobbsøkere sank med 9,2 prosent første kvartal i år sammenliknet med samme periode i 2016, og med 18,3 prosent sammenliknet med samme perioden i 2015. “Tallene for første kvartal 2017 fremheve den sterke tilstanden i arbeidsmarkedet i løpet av de siste to årene,» sier direktøren for Israel National Employment Service Boaz Hirsch til Globes.,.