Det israelske firmaet Mobileye ble nylig solgt for mer enn 15 milliarder dollar og de to grunnleggerne av den israelske gründerbedriften  er allerede i gang med å utvikle en ny og kreativ idé: briller med et lite kamera som vil hjelpe folk som er svaksynte eller blinde å lese og  å gjenkjenne mennesker. OrCam, den andre oppstarten av Mobileye gründerne Amnon Shashua og Ziv Aviram, produserer briller som vil hjelpe folk som er svaksynte eller blinde akkurat som høreapparater hjelper folk som er hørselshemmede, skriver Jerusalem online. 15-år gamle sterkt svaksynte Ofek Sasson fra Ramat Gan har testet oppfinnelsen. Før han fikk de nye spesialbrillene brukte han lang tid på å lese tekstene, og han ville bli trøtt og lei raskt. Nå kan han redusere studietiden og studere kontinuerlig, forteller han til Jerusalem online. De nye spesialbrillene selges for mellom 11 000 og 15 000 shekel. Men det israelske velferdsdepartementet har nylig annonsert at det er planer om å yte betydelige subsidier for kjøp av brillene for folke som er blinde. "Jeg fikk en telefon fra en funksjonshemmet IDF-veteran som mistet synet under Yom Kippur-krigen," forklarte Bar Noy fra selskapet. "Han fortalte meg at han gikk til kjøpesenter, kjøpte en bok, og etter 40 år var han i stand til å lese den."

brillerDet israelske firmaet Mobileye ble nylig solgt for mer enn 15 milliarder dollar og de to grunnleggerne av den israelske gründerbedriften  er allerede i gang med å utvikle en ny og kreativ idé: briller med et lite kamera som vil hjelpe folk som er svaksynte eller blinde å lese og  å gjenkjenne mennesker.

OrCam, den andre oppstarten av Mobileye gründerne Amnon Shashua og Ziv Aviram, produserer briller som vil hjelpe folk som er svaksynte eller blinde akkurat som høreapparater hjelper folk som er hørselshemmede, skriver Jerusalem online.

15-år gamle sterkt svaksynte Ofek Sasson fra Ramat Gan har testet oppfinnelsen. Før han fikk de nye spesialbrillene brukte han lang tid på å lese tekstene, og han ville bli trøtt og lei raskt. Nå kan han redusere studietiden og studere kontinuerlig, forteller han til Jerusalem online.

De nye spesialbrillene selges for mellom 11 000 og 15 000 shekel. Men det israelske velferdsdepartementet har nylig annonsert at det er planer om å yte betydelige subsidier for kjøp av brillene for folke som er blinde.

“Jeg fikk en telefon fra en funksjonshemmet IDF-veteran som mistet synet under Yom Kippur-krigen,” forklarte Bar Noy fra selskapet. “Han fortalte meg at han gikk til kjøpesenter, kjøpte en bok, og etter 40 år var han i stand til å lese den.”