Nær ingen eksisterende inflasjon og lav arbeidsledighet på 4,8% har bidratt til at Israel tar bronsemedalje i solid økonomi. Israel er plassert som nummer tre på en liste over verdens mest stabile og lovende økonomier for 2016 utgitt av Bloomberg. Kun Hong Kong og Sør-Korea har mer stabile økonomier enn Israel. Danmark, Taiwan, Island, Japan, Sveits, Singapore og Thailand følger etter Israel. Landene som etter Bloombergs vurdering hadde de mest ustabile økonomiene i 2016 inkluderer Kroatia, Colombia, Uruguay, Brasil, Serbia, Spania, Ukraina, Tyrkia, Hellas, Argentina og Sør-Afrika. Landet der økonomien ble rangert sist i 2016 var Venezuela, til tross for sine rike oljeressurser, skriver Israel Hayom. Israels økonomi fortsetter å gjøre det bra også på internasjonale parametre, skriver den israelske avisen. I januar ble Israel plassert på topp 10 på 2017 Bloomberg Innovation Index, som vurderer graden av innovasjon i en nasjons økonomi ved å se på bevilgningene til forskning og utvikling, og landets antall børsnoterte høyteknologiske selskaper. Tidligere denne måneden kom en rapport fra Bank of America som vurderte den israelske økonomien som "på en robust bedringens vei med vekstrater som kjører på 3 til 4% nivå.»  

vekstNær ingen eksisterende inflasjon og lav arbeidsledighet på 4,8% har bidratt til at Israel tar bronsemedalje i solid økonomi. Israel er plassert som nummer tre på en liste over verdens mest stabile og lovende økonomier for 2016 utgitt av Bloomberg. Kun Hong Kong og Sør-Korea har mer stabile økonomier enn Israel. Danmark, Taiwan, Island, Japan, Sveits, Singapore og Thailand følger etter Israel.

Landene som etter Bloombergs vurdering hadde de mest ustabile økonomiene i 2016 inkluderer Kroatia, Colombia, Uruguay, Brasil, Serbia, Spania, Ukraina, Tyrkia, Hellas, Argentina og Sør-Afrika. Landet der økonomien ble rangert sist i 2016 var Venezuela, til tross for sine rike oljeressurser, skriver Israel Hayom.

Israels økonomi fortsetter å gjøre det bra også på internasjonale parametre, skriver den israelske avisen. I januar ble Israel plassert på topp 10 på 2017 Bloomberg Innovation Index, som vurderer graden av innovasjon i en nasjons økonomi ved å se på bevilgningene til forskning og utvikling, og landets antall børsnoterte høyteknologiske selskaper. Tidligere denne måneden kom en rapport fra Bank of America som vurderte den israelske økonomien som “på en robust bedringens vei med vekstrater som kjører på 3 til 4% nivå.»