Den israelske regjeringen vil undersøke om det er mulig å bringe syriske barn som har behov for medisinsk hjelp etter det kjemiske angrepet i Syrias Idlib-provins til Israel for behandling, skriver Algemeiner. På et regjeringsmøte søndag foreslo den israelske transportministeren Yisrael Katz å bringe de sårede barna - noen av dem er for tiden i Tyrkia - til Israel. Han hevdet det var et moralsk imperativ å gjøre det. Forsvarsministeren Avigdor Lieberman var skeptisk til initiativet fordi det ville kreve en samordning med Tyrkia som han mente kunne være vanskelig. På møtet ble det ikke tatt noen beslutning om å bringe barna til Israel, men det var enighet om å undersøke saken nærmere for å finne ut om et ville være mulig å gi dem medisinsk behandling i den jødiske staten. Israel har også tidligere vist stor vilje til å hjelpe syrerne. “Vi ser tragedien med de forferdelige lidelsene til sivilbefolkningen, og jeg har bedt UD om å finne måter å utvide vår medisinske hjelp til de sivile som er rammet av den syriske tragedien, spesielt i Aleppo. Vi er forberedt på å ta imot sårede kvinner og barn, og også menn hvis de ikke er stridende, ” sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i desember i fjor under et møte med utenlandske journalister, ifølge telegrambyrået JTA. Israel har tidligere behandlet mange sårede syrere på sykehus i Nord-Israel nær grensen mot Syria, både sivile og stridende, uavhengig av deres ståsted i borgerkrigen. De blir deretter returnert til Syria.

syria_skadedeDen israelske regjeringen vil undersøke om det er mulig å bringe syriske barn som har behov for medisinsk hjelp etter det kjemiske angrepet i Syrias Idlib-provins til Israel for behandling, skriver Algemeiner. På et regjeringsmøte søndag foreslo den israelske transportministeren Yisrael Katz å bringe de sårede barna – noen av dem er for tiden i Tyrkia – til Israel. Han hevdet det var et moralsk imperativ å gjøre det.

Forsvarsministeren Avigdor Lieberman var skeptisk til initiativet fordi det ville kreve en samordning med Tyrkia som han mente kunne være vanskelig. På møtet ble det ikke tatt noen beslutning om å bringe barna til Israel, men det var enighet om å undersøke saken nærmere for å finne ut om et ville være mulig å gi dem medisinsk behandling i den jødiske staten.

Israel har også tidligere vist stor vilje til å hjelpe syrerne. “Vi ser tragedien med de forferdelige lidelsene til sivilbefolkningen, og jeg har bedt UD om å finne måter å utvide vår medisinske hjelp til de sivile som er rammet av den syriske tragedien, spesielt i Aleppo. Vi er forberedt på å ta imot sårede kvinner og barn, og også menn hvis de ikke er stridende, ” sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i desember i fjor under et møte med utenlandske journalister, ifølge telegrambyrået JTA.

Israel har tidligere behandlet mange sårede syrere på sykehus i Nord-Israel nær grensen mot Syria, både sivile og stridende, uavhengig av deres ståsted i borgerkrigen. De blir deretter returnert til Syria.