Israel Aerospace Industries kunngjorde forrige torsdag at de har signert kontrakter på 2 milliarder dollar med India. Dette er den største våpenhandelen i historien for Israels forsvarsindustri, skriver Israel Hayom. Avtalen omfatter en 1,6 milliarder dollar stor kontrakt for å levere en mellomdistanse luftvernmissil, og en 400 milliarder kontrakt for et langtrekkende bakke-til-luft rakettforsvarssystem. Begge er varianter av det avanserte Barak 8 rakettforsvarssystemet utviklet for å forsvare seg mot alle typer luftbårne trusler, inkludert fly, helikoptre, sjømålsmissiler og droner. Avtalen omfatter en avansert grupperadar, kommando og styring, mobile bæreraketter, kommunikasjonssystemer og missiler. Den sjømilitære versjonen av Barak 8 vil bli installert på Indias største hangarskip. Systemet er utviklet i fellesskap av Israel Aerospace Industries, Rafael Advanced Defence Systems, og Indian military and Defense Research and Development Organization. Statsminister Benjamin Netanyahu har gratulert administrerende direktør Joseph Weiss i Israel Aerospace Industries med avtalen. "Dette er et uttrykk for Israels og Indias voksende bånd og statsministeren planlegger å forfølge disse båndene ytterligere innen vann, landbruk, energi og mer i løpet av Indias statsminister, Narendra Modi, sitt besøk om et par måneder," heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor. Barak 8 forsvarssystemer er allerede installert på indiske marineskip. Den israelske marinen bruker dem på sine Saar 5 korvetter, og planlegger å installere dem på sine Saar 6 korvetter som skal forsvare Israels offshore gassrigger. "Israel Aerospace Industries har jobbet med den indiske forsvarsindustrien og væpnede styrker på mange områder i løpet av de siste 25 årene, som en del av vårt strategiske partnerskap," sa Weiss torsdag. "De nåværende kontraktene representerer et enormt uttrykk for tillit fra den indiske regjeringen til IAIs evner og de avanserte teknologiene vi har utviklet. Sammen med våre partnere i India vil vi fortsette å stå i forkant av teknologien. Vi vil fortsette å arbeide for nye partnerskap og en utvikling for å styrke forsvaret og sikkerheten til begge våre land," sa han. «Sammen med våre partnere i India vil vi levere den indiske militæret et avansert, sofistikert og innovativt system som vil gi de beste driftsløsninger," sier Israel Aerospace Industries sin visepresident Boaz Levy, som leder Missiles and Space Division. Den siste avtalen kommer i forkant av en stor militær øvelse planlagt å finne sted senere i år, der indiske piloter og piloter fra seks andre land vil slutte seg til det israelske flyvåpenet i en rekke øvelser, skriver Israel Hayom. Tre indiske marineskip er planlagt å komme i Haifa i mai som en del av 25-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Jerusalem og New Delhi.

Barak8_2Israel Aerospace Industries kunngjorde forrige torsdag at de har signert kontrakter på 2 milliarder dollar med India. Dette er den største våpenhandelen i historien for Israels forsvarsindustri, skriver Israel Hayom. Avtalen omfatter en 1,6 milliarder dollar stor kontrakt for å levere en mellomdistanse luftvernmissil, og en 400 milliarder kontrakt for et langtrekkende bakke-til-luft rakettforsvarssystem.

Begge er varianter av det avanserte Barak 8 rakettforsvarssystemet utviklet for å forsvare seg mot alle typer luftbårne trusler, inkludert fly, helikoptre, sjømålsmissiler og droner. Avtalen omfatter en avansert grupperadar, kommando og styring, mobile bæreraketter, kommunikasjonssystemer og missiler.

Den sjømilitære versjonen av Barak 8 vil bli installert på Indias største hangarskip. Systemet er utviklet i fellesskap av Israel Aerospace Industries, Rafael Advanced Defence Systems, og Indian military and Defense Research and Development Organization.

Statsminister Benjamin Netanyahu har gratulert administrerende direktør Joseph Weiss i Israel Aerospace Industries med avtalen. “Dette er et uttrykk for Israels og Indias voksende bånd og statsministeren planlegger å forfølge disse båndene ytterligere innen vann, landbruk, energi og mer i løpet av Indias statsminister, Narendra Modi, sitt besøk om et par måneder,” heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor.

Barak 8 forsvarssystemer er allerede installert på indiske marineskip. Den israelske marinen bruker dem på sine Saar 5 korvetter, og planlegger å installere dem på sine Saar 6 korvetter som skal forsvare Israels offshore gassrigger.

“Israel Aerospace Industries har jobbet med den indiske forsvarsindustrien og væpnede styrker på mange områder i løpet av de siste 25 årene, som en del av vårt strategiske partnerskap,” sa Weiss torsdag. “De nåværende kontraktene representerer et enormt uttrykk for tillit fra den indiske regjeringen til IAIs evner og de avanserte teknologiene vi har utviklet. Sammen med våre partnere i India vil vi fortsette å stå i forkant av teknologien. Vi vil fortsette å arbeide for nye partnerskap og en utvikling for å styrke forsvaret og sikkerheten til begge våre land,” sa han.

«Sammen med våre partnere i India vil vi levere den indiske militæret et avansert, sofistikert og innovativt system som vil gi de beste driftsløsninger,” sier Israel Aerospace Industries sin visepresident Boaz Levy, som leder Missiles and Space Division.

Den siste avtalen kommer i forkant av en stor militær øvelse planlagt å finne sted senere i år, der indiske piloter og piloter fra seks andre land vil slutte seg til det israelske flyvåpenet i en rekke øvelser, skriver Israel Hayom. Tre indiske marineskip er planlagt å komme i Haifa i mai som en del av 25-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Jerusalem og New Delhi.