Lenge ansett som økonomisk og sosialt antikvert, med store utfordringer på grunn av byens unike geopolitiske og sosiale konstruksjoner, har Jerusalem, - en by med rundt 1 millioner innbyggere, hvorav en tredjedel av dem er muslimer, - likevel gjort store fremskritt som et gryende teknologisenter i løpet av det siste tiåret, skriver Jerusalem Post. I 2015 kåret faktisk Time Magazine Jerusalem til en av verdens raskest voksende hi-tech-huber. På Startup Genome sin 150-siders 2017-rapports rangering av verdens 20 beste oppstartøkonomier får Jerusalem en "runners- opp hederlig omtale," selv om den israelske hovedstaden ikke havner blant «20 på topp»-listen.  Jerusalem blir nevnt blant åtte byer som ligger i løypen bak de 20 beste høyteknologibyene i verden, og som er på vei oppover. Tel Aviv, lenge en internasjonalt fremragende tech hub, blir rangert som nummer seks. Jerusalem tok ifølge Jerusalem Post tredjeplassen i kategorien «internasjonale kunder», en av de mange beregninger som brukes til å utarbeide den endelige listen. I den kategorien slo Jerusalem Silicon Valley, som plasseres på fjerde plass; Tel Aviv og New Zealand, henholdsvis, tok de to øverste plassene. Jerusalem blir rangert som femte høyteknologibyen i verden i form av exit verdi per aksje. (over 5 prosent)  Antall høyteknologifirma i den israelske hovedstaden økte fra 200 i 2012 til mer enn 600 i 2017. Startup Genome mener det blant annet skyldes fornuftige skatteinsentiver. Uten veksten innen høyteknologibransjen ville økonomien til landets hovedstad vært vesentlig vanskeligere, siden byen har en betydelig arbeidsledighet blant arabere og ultra-ortodokse jøder.   Jon Medved, en 30 år gammel veteranbedriftsleder og administrerende direktør og grunnlegger av OurCrowd, en Jerusalem-baserte venture-kapital plattform, sier til Jerusalem Post at byen har alle nødvendige verktøy for å bli en internasjonal drivkraft. "Det er mye av menneskelig kapital her," sier han. "Når du ser etter et sted å sette opp butikken som et start-up selskap, ser du etter et par ting: Først og fremst om det er humankapital - folk tilgjengelig som du kan leie. Og for oss spesielt, gitt den globale karakter av vår virksomhet, kan alle innvandrere her virkelig hjelpe oss. Vi har Anglos, spansktalende, kinesisk talende - de er alle her. Folk glemmer hvor kosmopolitisk Jerusalem er," legger han til. «Jerusalem er klar til å bli en av verdens mest ærverdige teknologi huber,» mener Medved. Han peker spesielt på betydningen av det nye høyhastighetstoget fra Tel Aviv som snart er på plass. "Jeg tror det vil være en komplett spill-veksler," mener han.

Jerusalem2Lenge ansett som økonomisk og sosialt antikvert, med store utfordringer på grunn av byens unike geopolitiske og sosiale konstruksjoner, har Jerusalem, – en by med rundt 1 millioner innbyggere, hvorav en tredjedel av dem er muslimer, – likevel gjort store fremskritt som et gryende teknologisenter i løpet av det siste tiåret, skriver Jerusalem Post.

I 2015 kåret faktisk Time Magazine Jerusalem til en av verdens raskest voksende hi-tech-huber. På Startup Genome sin 150-siders 2017-rapports rangering av verdens 20 beste oppstartøkonomier får Jerusalem en “runners- opp hederlig omtale,” selv om den israelske hovedstaden ikke havner blant «20 på topp»-listen. 

Jerusalem blir nevnt blant åtte byer som ligger i løypen bak de 20 beste høyteknologibyene i verden, og som er på vei oppover. Tel Aviv, lenge en internasjonalt fremragende tech hub, blir rangert som nummer seks. Jerusalem tok ifølge Jerusalem Post tredjeplassen i kategorien «internasjonale kunder», en av de mange beregninger som brukes til å utarbeide den endelige listen. I den kategorien slo Jerusalem Silicon Valley, som plasseres på fjerde plass; Tel Aviv og New Zealand, henholdsvis, tok de to øverste plassene. Jerusalem blir rangert som femte høyteknologibyen i verden i form av exit verdi per aksje. (over 5 prosent) 

Antall høyteknologifirma i den israelske hovedstaden økte fra 200 i 2012 til mer enn 600 i 2017. Startup Genome mener det blant annet skyldes fornuftige skatteinsentiver. Uten veksten innen høyteknologibransjen ville økonomien til landets hovedstad vært vesentlig vanskeligere, siden byen har en betydelig arbeidsledighet blant arabere og ultra-ortodokse jøder.  

Jon Medved, en 30 år gammel veteranbedriftsleder og administrerende direktør og grunnlegger av OurCrowd, en Jerusalem-baserte venture-kapital plattform, sier til Jerusalem Post at byen har alle nødvendige verktøy for å bli en internasjonal drivkraft.

“Det er mye av menneskelig kapital her,” sier han. “Når du ser etter et sted å sette opp butikken som et start-up selskap, ser du etter et par ting: Først og fremst om det er humankapital – folk tilgjengelig som du kan leie. Og for oss spesielt, gitt den globale karakter av vår virksomhet, kan alle innvandrere her virkelig hjelpe oss. Vi har Anglos, spansktalende, kinesisk talende – de er alle her. Folk glemmer hvor kosmopolitisk Jerusalem er,” legger han til.

«Jerusalem er klar til å bli en av verdens mest ærverdige teknologi huber,» mener Medved. Han peker spesielt på betydningen av det nye høyhastighetstoget fra Tel Aviv som snart er på plass. “Jeg tror det vil være en komplett spill-veksler,” mener han.