En tur som blir markedsført i Israel gir passasjerene en unik mulighet til å utforske det mørke dypet av Atlanterhavet og se vraket av Titanic, det beryktede britiske passasjerskipet som sank i 1912. Det er bare én hake: Prislappen er på 105,000 dollar, skriver Jerusalem Post. I juni 2018 planlegger det israelske turselskapet Geographic Society åtte dagsturer.  Ubåten vil ta med de reisende til en maksimal dybde på 3800 meter for å besøke det sunkne skipet. Under turene blir passasjerene tilbudt å ta aktivt del i forskningsoppgaver, lære om teknologien som gjør opplevelsen mulig, og ta del i å samle inn data om skipet, skriver den israelske avisen. Turene blir organisert i fellesskap av det israelske turselskapet og USA-turselskapet Bluefish, og ubåtene drives av Moskva-baserte P.P. Shirshov Institute of Oceanology. Ifølge en uttalelse fra Geographic Society vil turene koste 105 000 dollar, men turene blir også annonsert direkte på Bluefish sitt nettsted for 60.000 dollar. Jerusalem Post var ikke i stand til å få en forklaring på forskjellen i pris før deres artikkel gikk i trykken. Ifølge Geographic Society er ubåttypen de bruker den eneste som kan nå en dybde på 4000 meter og ikke er statlig eid. De åtte dagsturene går fra St. Johns i Newfoundland og inkluderer syv dager på sjøen med forskere på det russiske forskningsfartøyet Akademik Mstislav Keldysh. Reisen til dypet av havet tar ca. 90 minutter i totalt mørke. Reisende vil deretter cruise havbunnen i fire timer, med kraftige lys som vil belyse vraket og det uvanlige livet i havet på disse ekstreme dybdene. Titanic sank i 1912, og vraket ble oppdaget i 1985. Det meste av tidligere forskning er gjort ved hjelp av sonar, roboter eller ubemannede ubåter og bare et lite antall mennesker har steget ned i dypet for å se vraket personlig. Foruten en dyr prislapp, må passasjerene være 18 år eller eldre, kunne passere gjennom inngangen til ubåten, som er 54 cm. i diameter, og være i stand til å "leve på et skip under gunstige, men ikke luksuriøse forhold i minst en uke." 

ubåt_privatEn tur som blir markedsført i Israel gir passasjerene en unik mulighet til å utforske det mørke dypet av Atlanterhavet og se vraket av Titanic, det beryktede britiske passasjerskipet som sank i 1912. Det er bare én hake: Prislappen er på 105,000 dollar, skriver Jerusalem Post. I juni 2018 planlegger det israelske turselskapet Geographic Society åtte dagsturer. 

Ubåten vil ta med de reisende til en maksimal dybde på 3800 meter for å besøke det sunkne skipet. Under turene blir passasjerene tilbudt å ta aktivt del i forskningsoppgaver, lære om teknologien som gjør opplevelsen mulig, og ta del i å samle inn data om skipet, skriver den israelske avisen.

Turene blir organisert i fellesskap av det israelske turselskapet og USA-turselskapet Bluefish, og ubåtene drives av Moskva-baserte P.P. Shirshov Institute of Oceanology. Ifølge en uttalelse fra Geographic Society vil turene koste 105 000 dollar, men turene blir også annonsert direkte på Bluefish sitt nettsted for 60.000 dollar. Jerusalem Post var ikke i stand til å få en forklaring på forskjellen i pris før deres artikkel gikk i trykken.

Ifølge Geographic Society er ubåttypen de bruker den eneste som kan nå en dybde på 4000 meter og ikke er statlig eid. De åtte dagsturene går fra St. Johns i Newfoundland og inkluderer syv dager på sjøen med forskere på det russiske forskningsfartøyet Akademik Mstislav Keldysh.

Reisen til dypet av havet tar ca. 90 minutter i totalt mørke. Reisende vil deretter cruise havbunnen i fire timer, med kraftige lys som vil belyse vraket og det uvanlige livet i havet på disse ekstreme dybdene.

Titanic sank i 1912, og vraket ble oppdaget i 1985. Det meste av tidligere forskning er gjort ved hjelp av sonar, roboter eller ubemannede ubåter og bare et lite antall mennesker har steget ned i dypet for å se vraket personlig.

Foruten en dyr prislapp, må passasjerene være 18 år eller eldre, kunne passere gjennom inngangen til ubåten, som er 54 cm. i diameter, og være i stand til å “leve på et skip under gunstige, men ikke luksuriøse forhold i minst en uke.”