Det er kommet inn mer penger i skatter til den israelske statskassen enn beregnet de første månedene av et nye året, sannsynligvis rundt 3 milliarder shekel. Det gjør at finansminister Moshe Kahlon nå vil vurdere å gi penger tilbake til skatteyterne, skriver Israel Hayom, og viser til en uttalelse fra finansministeren lørdag I Channel 2 programmet “Meet the Press”. Kahlon streket imidlertid under at før eventuelle kutt kan bli offentliggjort, må hans departement gjennomgå tallene for første regnskapskvartal og sammenligne dem med første kvartal 2016, et skritt planlagt å finne sted neste måned ifølge Israel Hayom. "Vi trenger enda en måned før vi kan se på ting. Det kan vi gjøre når det første kvartaler er slutt," sa Kahlon. Han la spesielt vekt på å returnere pengene til lommene til eldre og funksjonshemmede. "Jeg er i favør av å senke skatter. En person som jobber skal betale minimalt med skatt, " sa han. Kahlon diskuterte også den tunge politiske prisen han sier han betaler for sine tiltak for å redusere boligprisene, og sier at han er under ild fra bønder for å slippe kvotene på råvarer. "For et år siden betalte vi 17 shekel for et kilo grønne tomater og 100 shekel for et kilo kjøtt. Så jeg åpnet markedet og kompensert bøndene. Jeg kan ikke tillate en situasjon der folk ikke kan kjøpe nødvendigheter," sa Kahlon. Han lovet fortsatt statlig støtte til utkantbønder. De høye boligprisene har vært et problem for mange israelere i flere år, men nå håper finansministeren at ulike tiltak vil føre til at markedet begynner å kjøle seg ned. Han viste til ferske tatt fra Rishon Lezion området sør for Tel Aviv - den fjerde største kommunen i Israel – der antall boligkjøp og salg nylig falt med 45%, og i Rehovot i det sentrale Israel, der antall boligkjøp og salg sank med 50%. «Disse dråpene kan tyde på at boligmarkedet har begynt å kjøle seg ned, og muligens at prisene er i ferd med å begynne å gå ned. Prisene har flatet ut betraktelig. Vi har mye arbeid foran oss, men det viktigste er ikke å være redd for å fortsette å jobbe," sa han.

Moshe_KahlonDet er kommet inn mer penger i skatter til den israelske statskassen enn beregnet de første månedene av et nye året, sannsynligvis rundt 3 milliarder shekel. Det gjør at finansminister Moshe Kahlon nå vil vurdere å gi penger tilbake til skatteyterne, skriver Israel Hayom, og viser til en uttalelse fra finansministeren lørdag I Channel 2 programmet “Meet the Press”.

Kahlon streket imidlertid under at før eventuelle kutt kan bli offentliggjort, må hans departement gjennomgå tallene for første regnskapskvartal og sammenligne dem med første kvartal 2016, et skritt planlagt å finne sted neste måned ifølge Israel Hayom. “Vi trenger enda en måned før vi kan se på ting. Det kan vi gjøre når det første kvartaler er slutt,” sa Kahlon. Han la spesielt vekt på å returnere pengene til lommene til eldre og funksjonshemmede. “Jeg er i favør av å senke skatter. En person som jobber skal betale minimalt med skatt, ” sa han.

Kahlon diskuterte også den tunge politiske prisen han sier han betaler for sine tiltak for å redusere boligprisene, og sier at han er under ild fra bønder for å slippe kvotene på råvarer. “For et år siden betalte vi 17 shekel for et kilo grønne tomater og 100 shekel for et kilo kjøtt. Så jeg åpnet markedet og kompensert bøndene. Jeg kan ikke tillate en situasjon der folk ikke kan kjøpe nødvendigheter,” sa Kahlon. Han lovet fortsatt statlig støtte til utkantbønder.

De høye boligprisene har vært et problem for mange israelere i flere år, men nå håper finansministeren at ulike tiltak vil føre til at markedet begynner å kjøle seg ned. Han viste til ferske tatt fra Rishon Lezion området sør for Tel Aviv – den fjerde største kommunen i Israel – der antall boligkjøp og salg nylig falt med 45%, og i Rehovot i det sentrale Israel, der antall boligkjøp og salg sank med 50%. «Disse dråpene kan tyde på at boligmarkedet har begynt å kjøle seg ned, og muligens at prisene er i ferd med å begynne å gå ned. Prisene har flatet ut betraktelig. Vi har mye arbeid foran oss, men det viktigste er ikke å være redd for å fortsette å jobbe,” sa han.