FN bruker israelsk utstyr, inkludert en observasjonsballong og ubemannede fly, for å beskytte sine fredsbevarende styrker i Afrika - til tross for den internasjonale organisasjonens lang historie av fiendtlighet mot den jødiske staten, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Innenfor rammen av sitt sikkerhetssamarbeid med FN leverte Israel i fjor organisasjonen sofistikert observasjonsutstyr, som for tiden hjelper soldater stasjonert i Den sentralafrikanske republikken. I løpet av det siste året har FN gjennomført et hemmelig pilotprogram hjulpet av det israelske forsvarsdepartementets Defence Export Controls Agency. Utstyret som er levert blir brukt av soldater for å vokte utposter, utføre operasjoner og samle etterretning. FN-tjenestemenn og israelske diplomater ønsker at dette samarbeidet skal bli mer permanent og utvide det til mange andre land hvor FNs fredsbevarende styrker er stasjonert. "Israel står i forkant av sikkerhetsinnovasjon og teknologisk utvikling. Vi er glade for at tjenestemenn i FN har forstått den israelske fordelen, og vi arbeider med å utvide dette samarbeidet," sier Israels ambassadør til FN Danny Danon til avisen.  

FN bruker israelsk utstyr, inkludert en observasjonsballong og ubemannede fly, for å beskytte sine fredsbevarende styrker i Afrika – til tross for den internasjonale organisasjonens lang historie av fiendtlighet mot den jødiske staten, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Innenfor rammen av sitt sikkerhetssamarbeid med FN leverte Israel i fjor organisasjonen sofistikert observasjonsutstyr, som for tiden hjelper soldater stasjonert i Den sentralafrikanske republikken.

I løpet av det siste året har FN gjennomført et hemmelig pilotprogram hjulpet av det israelske forsvarsdepartementets Defence Export Controls Agency. Utstyret som er levert blir brukt av soldater for å vokte utposter, utføre operasjoner og samle etterretning.

FN-tjenestemenn og israelske diplomater ønsker at dette samarbeidet skal bli mer permanent og utvide det til mange andre land hvor FNs fredsbevarende styrker er stasjonert. “Israel står i forkant av sikkerhetsinnovasjon og teknologisk utvikling. Vi er glade for at tjenestemenn i FN har forstått den israelske fordelen, og vi arbeider med å utvide dette samarbeidet,” sier Israels ambassadør til FN Danny Danon til avisen.