US Air Force har betalt 15.6 millioner dollar for israelsk anti-drone utstyr som skal brukes til å ødelegge små droner som brukes av Den islamske staten og andre terrorister. Anti-drone utstyret er kjøpt av ELTA North America Inc. - et amerikansk datterselskap av Israel Aerospace Industries, skriver det amerikanske magasinet Defense One. Forsvarssystemet som blir kalt «21 Man Portable Aerial Defense System» vil bli levert senest 28.juli.  Amerikanske tjenestemenn vil imidlertid ikke avsløre detaljer rundt systemet som om det bruker elektronisk jamming, konvensjonelle raketter, en kombinasjon av begge, eller en annen metode for å ned fiendtlige droner. Det Defense One imidlertid vet om systemet er at «Man-portable air-defense System», eller MANPADS, er skulderfyrte raketter som tradisjonelt brukes til å skyte ned fly. Systemet ble kjøpt av det amerikanske luftforsvarets Life Cycle Management Center på Hanscom Air Force Base i Massachusetts. Basert på de opplysningene magasinet har om denne basens funksjoner mener Defense One at det mest sannsynlig dreier seg et system som kan ta ned små droner uten å avfyre et skudd. Defense One skriver at Israel Aerospace Industries har deltatt på flere internasjonale messer for å falby slikt system kalt "Drone Guard." Systemets radarer kan oppdage, spore og ødelegge små droner. I fjor sa selskapet at det hadde solgt Drone Guard til "flere kunder for kritisk ressurs- og personell beskyttelse", men ville ikke avsløre kjøperne. Se mer om systemet her.

US Air Force har betalt 15.6 millioner dollar for israelsk anti-drone utstyr som skal brukes til å ødelegge små droner som brukes av Den islamske staten og andre terrorister. Anti-drone utstyret er kjøpt av ELTA North America Inc. – et amerikansk datterselskap av Israel Aerospace Industries, skriver det amerikanske magasinet Defense One. Forsvarssystemet som blir kalt «21 Man Portable Aerial Defense System» vil bli levert senest 28.juli. 

Amerikanske tjenestemenn vil imidlertid ikke avsløre detaljer rundt systemet som om det bruker elektronisk jamming, konvensjonelle raketter, en kombinasjon av begge, eller en annen metode for å ned fiendtlige droner.

Det Defense One imidlertid vet om systemet er at «Man-portable air-defense System», eller MANPADS, er skulderfyrte raketter som tradisjonelt brukes til å skyte ned fly. Systemet ble kjøpt av det amerikanske luftforsvarets Life Cycle Management Center på Hanscom Air Force Base i Massachusetts. Basert på de opplysningene magasinet har om denne basens funksjoner mener Defense One at det mest sannsynlig dreier seg et system som kan ta ned små droner uten å avfyre et skudd.

Defense One skriver at Israel Aerospace Industries har deltatt på flere internasjonale messer for å falby slikt system kalt “Drone Guard.” Systemets radarer kan oppdage, spore og ødelegge små droner. I fjor sa selskapet at det hadde solgt Drone Guard til “flere kunder for kritisk ressurs- og personell beskyttelse”, men ville ikke avsløre kjøperne. Se mer om systemet her.