Naturgass fra det israelske Israel offshorefeltet Tamar har begynte å strømme til Jordan. Det bekreftet en representant for den israelske energibransjen offisielt onsdag, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Mengden av gass forventes å være forholdsvis liten i starten, og blir levert via en spesiell rørledning bygget i Dødehavet. Leveransen er bare en liten begynnelse før en mer betydelige utvikling forventes å følge når offshorefeltet Leviathan  blir satt i funksjon. Leviathan er ventet å bli operativ innen utgangen av 2019. Avtalen om å levere gass til Arab Potash Company og Jordan Bromine Company, på den jordanske siden av Dødehavet, ble undertegnet i 2014, i samarbeid med et datterselskap av det Texas-baserte Noble Energy, som opererer Leviathan. Byggingen av rørledningen den israelske siden av Dødehavet til Jordan ble ferdigstilt i 2016. Som en del av prosjektet ble en 16-kilometer lang rørledningen lagt ned på den israelske siden og møtte en rørledning, 20 kilometer i lengde, som ble lagt på den jordanske siden. Rørledningen ble satt i drift i begynnelsen av 2017. Et eget transportsystem skal levere gass til langt større mengder fra Leviathan-feltet til andre utenlandske markeder. Mengden av gass som skal leveres hvert år anslås til mellom 3 og 3,5 milliarder kubikkmeter. Energiministeren Yuval Steinitz er for tiden i Italia for å fremme det ambisiøse prosjektet med å bygge en gassrørledning til Europa, skriver Israel Hayom. Rørledningen, som forventes å være en felles bestrebelse mellom Israel, Kypros, Hellas og Italia, vil koste milliarder av dollar, men vil legge til rette for energieksport til europeiske land.

oljeNaturgass fra det israelske Israel offshorefeltet Tamar har begynte å strømme til Jordan. Det bekreftet en representant for den israelske energibransjen offisielt onsdag, skriver den israelske avisen Israel Hayom. Mengden av gass forventes å være forholdsvis liten i starten, og blir levert via en spesiell rørledning bygget i Dødehavet. Leveransen er bare en liten begynnelse før en mer betydelige utvikling forventes å følge når offshorefeltet Leviathan  blir satt i funksjon. Leviathan er ventet å bli operativ innen utgangen av 2019.

Avtalen om å levere gass til Arab Potash Company og Jordan Bromine Company, på den jordanske siden av Dødehavet, ble undertegnet i 2014, i samarbeid med et datterselskap av det Texas-baserte Noble Energy, som opererer Leviathan. Byggingen av rørledningen den israelske siden av Dødehavet til Jordan ble ferdigstilt i 2016.

Som en del av prosjektet ble en 16-kilometer lang rørledningen lagt ned på den israelske siden og møtte en rørledning, 20 kilometer i lengde, som ble lagt på den jordanske siden. Rørledningen ble satt i drift i begynnelsen av 2017.

Et eget transportsystem skal levere gass til langt større mengder fra Leviathan-feltet til andre utenlandske markeder. Mengden av gass som skal leveres hvert år anslås til mellom 3 og 3,5 milliarder kubikkmeter.

Energiministeren Yuval Steinitz er for tiden i Italia for å fremme det ambisiøse prosjektet med å bygge en gassrørledning til Europa, skriver Israel Hayom. Rørledningen, som forventes å være en felles bestrebelse mellom Israel, Kypros, Hellas og Italia, vil koste milliarder av dollar, men vil legge til rette for energieksport til europeiske land.