Den israelske shekel befestet onsdag sin posisjon som en av de sterkeste og mest solide valutaer i verden, og styrket seg igjen mot de tre valutaene - dollar, euro og pund. Den israelske sentralbanken har flere ganger måttet gripe inn med kjøp av utenlandsk valuta i forsøk på å dempe styrkingen av landets valuta, som er uheldig for de israelske eksportnæringene. Det ble også nødvendig på onsdag da sentralbanken kjøpte utenlandske valutaer verdsatt til 300 millioner dollar. Shekel har styrket seg med 6 prosent mot dollar det siste året, og ligger på det sterkeste nivået siden oktober 2014.  Shekelen er i dag på det sterkeste nivået på 15 år i forhold til euro. Visebanksjefen i den israelske sentralbanken Nadine Baudot-Trajtenberg sier at shekelen er overvurdert og til tross for den solide israelske økonomien ikke reflekterer styrken av Israels økonomi. Hun sier at banken vil fortsette med valutaintervensjon «hvis vi tror kursen vil trykke ned økonomien». Sentralbanken kjøpte 2,6 milliarder dollar i utenlandsk valuta i andre halvdel av 2016.

vekstDen israelske shekel befestet onsdag sin posisjon som en av de sterkeste og mest solide valutaer i verden, og styrket seg igjen mot de tre valutaene – dollar, euro og pund. Den israelske sentralbanken har flere ganger måttet gripe inn med kjøp av utenlandsk valuta i forsøk på å dempe styrkingen av landets valuta, som er uheldig for de israelske eksportnæringene. Det ble også nødvendig på onsdag da sentralbanken kjøpte utenlandske valutaer verdsatt til 300 millioner dollar.

Shekel har styrket seg med 6 prosent mot dollar det siste året, og ligger på det sterkeste nivået siden oktober 2014.  Shekelen er i dag på det sterkeste nivået på 15 år i forhold til euro.

Visebanksjefen i den israelske sentralbanken Nadine Baudot-Trajtenberg sier at shekelen er overvurdert og til tross for den solide israelske økonomien ikke reflekterer styrken av Israels økonomi. Hun sier at banken vil fortsette med valutaintervensjon «hvis vi tror kursen vil trykke ned økonomien». Sentralbanken kjøpte 2,6 milliarder dollar i utenlandsk valuta i andre halvdel av 2016.