Den nye flyplassen nær den israelske badebyen Eilat er under bygging og de israelske myndighetene jobber nå med å få i stand avtaler med flest mulig flyselskap for å sikre flyplassen en god økonomi, og badebyen mange solturister. Transportminister Yisrael Katz har instruert Israel Airports Authority om å jobbe for å sikre rundt 70 flyruter inn og ut av den nye flyplassen. Den skal etter planen åpnes neste vinter. Og SAS er blant selskapene som ønsker å øke sin kapasitet på flyruter til Eilat, ifølge Israel Hayom. Katz har bedt flyplassmyndighetene om å gjennomføre en plan for å utvikle internasjonale flyruter til Ramon Airport samt utvikle det eksisterende potensialet for nye flyruter for å dra full nytte av den nye flyplassens kapasitet. Israel Airports Authority har ifølge Israel Hayom  allerede hatt møter med ulike flyselskap og gjennomført markedsundersøkelser i Europa og Østen, samt med sentrale aktører i utviklingen av nye flyruter til Ramon Airport. Israel Airports Authoritys markedsføringsteam, som begynte sitt arbeid for ett og ett halvt år siden, har blant annet møtt med lavprisflyselskapet Ryanair, som har sendt inn en forespørsel om å få lov til å etablere et virksomhetsknutepunkt på den nye flyplassen som vil tjene en flåte på åtte til 10 fly. I tillegg til Ryanair, har EasyJet og Wizz Air som for tiden opererer ut fra Uvda flyplass i det sørlige Israel, kunngjort intensjoner om å øke flyavgangene fra Uvda, og senere fra den nye Ramon Airport. Andre flyselskaper som ser den nye flyplassen som en mulighet for selvstendige virksomheter i vintersesongen inkluderer Transavia (basert i Amsterdam), SAS (Stockholm, København), Air Baltic (Riga i Latvia), og Turkish Airlines ut av Istanbul, skriver Israel Hayom. Ramon Airport er konstruert for å betjene passasjerer på vei til destinasjoner i den sørlige delen av Israel som Eilat, Dødehavet, Masada, og vil også omfatte en viktig base for passasjerer på vei til Østen og en økonomisk mulighet i form av lastflyreiser til Europa. Den israelske transportministeren Yisrael Katz tar til orde for å gi flyselskapene skattefrihet de første tre årene av deres aktivitet. I motsetning til den norske regjeringen som i fjor innførte en ny avgift for flypassasjerer, ønsker den israelske transportministeren å gå motsatt vei. Det mener han vil tjene den israelske økonomien og de israelske forbrukerne. "Vi fortsetter å utvikle Israels flyplasser og å reduser priser slik at forbrukerrevolusjonen vil nå alle hjem. I forkant av åpningen av Ramon Airport vil vi få inn flere flyselskaper og fly som flyr inn og ut av Israel, og konkurransen om den israelske forbrukeren vil redusere prisene på flyreiser titalls prosent,» sier han til Israel Hayom.

tabaDen nye flyplassen nær den israelske badebyen Eilat er under bygging og de israelske myndighetene jobber nå med å få i stand avtaler med flest mulig flyselskap for å sikre flyplassen en god økonomi, og badebyen mange solturister. Transportminister Yisrael Katz har instruert Israel Airports Authority om å jobbe for å sikre rundt 70 flyruter inn og ut av den nye flyplassen. Den skal etter planen åpnes neste vinter. Og SAS er blant selskapene som ønsker å øke sin kapasitet på flyruter til Eilat, ifølge Israel Hayom.

Katz har bedt flyplassmyndighetene om å gjennomføre en plan for å utvikle internasjonale flyruter til Ramon Airport samt utvikle det eksisterende potensialet for nye flyruter for å dra full nytte av den nye flyplassens kapasitet. Israel Airports Authority har ifølge Israel Hayom  allerede hatt møter med ulike flyselskap og gjennomført markedsundersøkelser i Europa og Østen, samt med sentrale aktører i utviklingen av nye flyruter til Ramon Airport.

Israel Airports Authoritys markedsføringsteam, som begynte sitt arbeid for ett og ett halvt år siden, har blant annet møtt med lavprisflyselskapet Ryanair, som har sendt inn en forespørsel om å få lov til å etablere et virksomhetsknutepunkt på den nye flyplassen som vil tjene en flåte på åtte til 10 fly.

I tillegg til Ryanair, har EasyJet og Wizz Air som for tiden opererer ut fra Uvda flyplass i det sørlige Israel, kunngjort intensjoner om å øke flyavgangene fra Uvda, og senere fra den nye Ramon Airport. Andre flyselskaper som ser den nye flyplassen som en mulighet for selvstendige virksomheter i vintersesongen inkluderer Transavia (basert i Amsterdam), SAS (Stockholm, København), Air Baltic (Riga i Latvia), og Turkish Airlines ut av Istanbul, skriver Israel Hayom.

Ramon Airport er konstruert for å betjene passasjerer på vei til destinasjoner i den sørlige delen av Israel som Eilat, Dødehavet, Masada, og vil også omfatte en viktig base for passasjerer på vei til Østen og en økonomisk mulighet i form av lastflyreiser til Europa.

Den israelske transportministeren Yisrael Katz tar til orde for å gi flyselskapene skattefrihet de første tre årene av deres aktivitet. I motsetning til den norske regjeringen som i fjor innførte en ny avgift for flypassasjerer, ønsker den israelske transportministeren å gå motsatt vei. Det mener han vil tjene den israelske økonomien og de israelske forbrukerne.

“Vi fortsetter å utvikle Israels flyplasser og å reduser priser slik at forbrukerrevolusjonen vil nå alle hjem. I forkant av åpningen av Ramon Airport vil vi få inn flere flyselskaper og fly som flyr inn og ut av Israel, og konkurransen om den israelske forbrukeren vil redusere prisene på flyreiser titalls prosent,» sier han til Israel Hayom.