Programmet for frokostmøtet til Norsk-Israelsk Handelskammer førstkommende tirsdag 28.februar er nå klart. Det er blitt et omfattende og spennende program med Dilek Ayhan, statssekretær ved Nærings - og fiskeridepartementet, som hovedtaler. Men de andre innleggene blir knapt mindre interessante. Den israelske ambassadøren til Norge, Rafael Schutz, skal blant annet gi en oppsummering av de økonomiske forbindelsene mellom våre to land i 2016, og se på utsiktene for inneværende år. Dørene til møtet som avholdes i samarbeid med Oslo International Hub åpnes kl. 08.00, og programmet ser slik ut: 08.30 - 08.35: Willy David Ekre, styreleder Norsk-israelsk handelskammer (NIHK) (bilde): Presentasjon om hvordan NIHK bistår handel mellom Norge og Israel. 08.35- 08.40: Rafael Schultz, Israelsk ambassadør i Norge: Overblikk over 2016 og utsiktene for 2017. 08.40- 08.55: Æresgjest Dilek Ayhan, statssekretær ved Nærings - og fiskeridepartementet: Handelen mellom Norge og Israel. 08.55- 09.10: Professor Amir Sasson, Handelshøyskolen BI, direktør for eksternfinansiert forskning og innovasjon: Entreprenørskap i Norge og i Israel - hvordan begge land kan lære av hverandre. 09.10- 09.20: Jørn Lein-Mathisen, Business Angels Norway, administrerende direktør Oslo International House(OIH), grunnlegger Kooperasjonsavtalen fra 2016 mellom Oslo International House, Norsk-Israelsk Handelskammer og Tel Aviv Impact Hub: Et eksempel på hvordan OIH samarbeider med handelskamre på å fremme internasjonal handel 09.20- 09.30: Alexander Douglas, handels- og industrirådgiver, NIHK: Israels innovative helsesektor. 09.30 - 09.45 kommentarer og spørsmål fra salen. 09.45- 10.00: Oppsummering. Hovedtaleren, statssekretær Dilek Ayhan i Nærings- og fiskeridepartementet, har en solid bakgrunn som gründer og næringslivsleder. Så de som har satt av de to timene fra 08.00 til 10.00 vil få høre interessante innlegg, og samtidig få tid til å snakke med andre om forretningsutvikling, entreprenørskap og innovasjon. Handel mellom Norge og Israel er i vekst, og i januar i år ble en intensjonsavtale om forskning og innovasjon mellom den norske staten og den israelske staten underskrevet i Jerusalem av utenriksminister Børge Brende og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

david-willy-ekreProgrammet for frokostmøtet til Norsk-Israelsk Handelskammer førstkommende tirsdag 28.februar er nå klart. Det er blitt et omfattende og spennende program med Dilek Ayhan, statssekretær ved Nærings – og fiskeridepartementet, som hovedtaler. Men de andre innleggene blir knapt mindre interessante.

Den israelske ambassadøren til Norge, Rafael Schutz, skal blant annet gi en oppsummering av de økonomiske forbindelsene mellom våre to land i 2016, og se på utsiktene for inneværende år.

Dørene til møtet som avholdes i samarbeid med Oslo International Hub åpnes kl. 08.00, og programmet ser slik ut:

08.30 – 08.35: Willy David Ekre, styreleder Norsk-israelsk handelskammer (NIHK) (bilde): Presentasjon om hvordan NIHK bistår handel mellom Norge og Israel.

08.35- 08.40: Rafael Schultz, Israelsk ambassadør i Norge: Overblikk over 2016 og utsiktene for 2017.

08.40- 08.55: Æresgjest Dilek Ayhan, statssekretær ved Nærings – og fiskeridepartementet: Handelen mellom Norge og Israel.

08.55- 09.10: Professor Amir Sasson, Handelshøyskolen BI, direktør for eksternfinansiert forskning og innovasjon: Entreprenørskap i Norge og i Israel – hvordan begge land kan lære av hverandre.

09.10- 09.20: Jørn Lein-Mathisen, Business Angels Norway, administrerende direktør Oslo International House(OIH), grunnlegger Kooperasjonsavtalen fra 2016 mellom Oslo International House, Norsk-Israelsk Handelskammer og Tel Aviv Impact Hub: Et eksempel på hvordan OIH samarbeider med handelskamre på å fremme internasjonal handel

09.20- 09.30: Alexander Douglas, handels- og industrirådgiver, NIHK: Israels innovative helsesektor.

09.30 – 09.45 kommentarer og spørsmål fra salen.

09.45- 10.00: Oppsummering.

Hovedtaleren, statssekretær Dilek Ayhan i Nærings- og fiskeridepartementet, har en solid bakgrunn som gründer og næringslivsleder. Så de som har satt av de to timene fra 08.00 til 10.00 vil få høre interessante innlegg, og samtidig få tid til å snakke med andre om forretningsutvikling, entreprenørskap og innovasjon.

Handel mellom Norge og Israel er i vekst, og i januar i år ble en intensjonsavtale om forskning og innovasjon mellom den norske staten og den israelske staten underskrevet i Jerusalem av utenriksminister Børge Brende og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.