Israel har i flere år hatt problem med høye og voksende boligpriser som har gjort det vanskelig å komme inn på boligmarkedet. Men nå faller boligprisene. Boligprisene i Israel merket det høyeste fallet på et tiår i de to siste månedene av 2016 viser en oversikt fra det israelske statistiske sentralbyrået som ble offentliggjort tidligere denne uken.  Ifølge rapporten fra det statistiske sentralbyrået sank boligprisene med hele 1,2% i november og desember, det høyeste fall i løpet av de siste 10 årene. I perioden mellom januar og oktober ifjor var det en prisøkning på 6,4 prosent. Prisfallet korresponderer med finansminister Moshe Kahlons påstand om at boligprisene har blitt mer moderate, skriver Israel Hayom.  Tallene viser også at mens prisene på større leiligheter har forblitt de samme eller falt moderat, har prisene på små leiligheter gått opp. Den gjennomsnittlige prisen på en 1,5 til to-roms leilighet har gått opp med 1,5%, mens prisen for en 3,5 til fire-roms leilighet har sunket med 0,5%. I fjerde kvartal 2016 økte den gjennomsnittlige prisen på en fire-roms leilighet  med  2%. Eiendomsmeglere mener imidlertid at prisfallet i november og desember bare er en statistisk korreksjon. Samlet steg prisene på boliger og leiligheter med 5,9 prosent i 2016. Andre tall fra det statistiske sentralbyrået viser at den israelske konsumprisindeksen falt med 0,2% i januar.  I løpet av de siste 12 månedene har den israelske konsumprisindeksen kun steget med 0,1% - tilsvarende med tidligere prognoser gjort av Finansdepartementet og økonomer. De siste fire månedene har det vært en negativ inflasjon på 0,8 prosent.  

tel-aviv-universityIsrael har i flere år hatt problem med høye og voksende boligpriser som har gjort det vanskelig å komme inn på boligmarkedet. Men nå faller boligprisene. Boligprisene i Israel merket det høyeste fallet på et tiår i de to siste månedene av 2016 viser en oversikt fra det israelske statistiske sentralbyrået som ble offentliggjort tidligere denne uken.  Ifølge rapporten fra det statistiske sentralbyrået sank boligprisene med hele 1,2% i november og desember, det høyeste fall i løpet av de siste 10 årene. I perioden mellom januar og oktober ifjor var det en prisøkning på 6,4 prosent.

Prisfallet korresponderer med finansminister Moshe Kahlons påstand om at boligprisene har blitt mer moderate, skriver Israel Hayom.  Tallene viser også at mens prisene på større leiligheter har forblitt de samme eller falt moderat, har prisene på små leiligheter gått opp. Den gjennomsnittlige prisen på en 1,5 til to-roms leilighet har gått opp med 1,5%, mens prisen for en 3,5 til fire-roms leilighet har sunket med 0,5%. I fjerde kvartal 2016 økte den gjennomsnittlige prisen på en fire-roms leilighet  med  2%. Eiendomsmeglere mener imidlertid at prisfallet i november og desember bare er en statistisk korreksjon. Samlet steg prisene på boliger og leiligheter med 5,9 prosent i 2016.

Andre tall fra det statistiske sentralbyrået viser at den israelske konsumprisindeksen falt med 0,2% i januar.  I løpet av de siste 12 månedene har den israelske konsumprisindeksen kun steget med 0,1% – tilsvarende med tidligere prognoser gjort av Finansdepartementet og økonomer. De siste fire månedene har det vært en negativ inflasjon på 0,8 prosent.