To israelske sivile satellitter utviklet med støtte fra Israel Space Agency vil etter planen bli sendt ut i verdensrommet i dag, via Indian Space Research Organisation i Bangalore. Satellittene vil være to av rekordmange satellitter fra hele verden som i dag blir slynget ut i bane på samme bærerakett. I alt 104 satellitter på samme bærerakett er ny verdensrekord. De små israelske satellittene er laget for å bistå i forskning av klimafenomener og til å utføre medisinske eksperimenter. Begge satellittene har blitt integrert med innovative teknologier som vil være til stor hjelp for israelske forskere som vil motta informasjon direkte, skriver Israel Hayom. En av satellittene er BGUSAT, utviklet av Israel Aerospace Industries og vitenskapsdepartementet i forbindelse med et forskningsprosjekt på Ben-Gurion-universitetet i Negev. BGUSAT, som veier 5 kg  og er på størrelse med en melkekartong, er utstyrt med spesielle kameraer i stand til å identifisere forskjellige klimafenomener og et reguleringssystem som gjør det mulig for valg av områder til å fotografere og forske. Satellitten vil gjøre det mulig for forskere å få bilder av høy kvalitet av den typen de tidligere bare kunne få tilgang til gjennom å betale for bilder fra utenlandske satelitter. Israel Space Agency har bevilget 1 million shekel til å betale for kostnaden av bildene som blir sendt tilbake til Jorden. Den andre miniatyrsatellitten eies av det israelske firmaet SpacePharma.

israel-forsvarsmuseumTo israelske sivile satellitter utviklet med støtte fra Israel Space Agency vil etter planen bli sendt ut i verdensrommet i dag, via Indian Space Research Organisation i Bangalore. Satellittene vil være to av rekordmange satellitter fra hele verden som i dag blir slynget ut i bane på samme bærerakett. I alt 104 satellitter på samme bærerakett er ny verdensrekord.

De små israelske satellittene er laget for å bistå i forskning av klimafenomener og til å utføre medisinske eksperimenter. Begge satellittene har blitt integrert med innovative teknologier som vil være til stor hjelp for israelske forskere som vil motta informasjon direkte, skriver Israel Hayom.

En av satellittene er BGUSAT, utviklet av Israel Aerospace Industries og vitenskapsdepartementet i forbindelse med et forskningsprosjekt på Ben-Gurion-universitetet i Negev.

BGUSAT, som veier 5 kg  og er på størrelse med en melkekartong, er utstyrt med spesielle kameraer i stand til å identifisere forskjellige klimafenomener og et reguleringssystem som gjør det mulig for valg av områder til å fotografere og forske. Satellitten vil gjøre det mulig for forskere å få bilder av høy kvalitet av den typen de tidligere bare kunne få tilgang til gjennom å betale for bilder fra utenlandske satelitter. Israel Space Agency har bevilget 1 million shekel til å betale for kostnaden av bildene som blir sendt tilbake til Jorden. Den andre miniatyrsatellitten eies av det israelske firmaet SpacePharma.