I januar hadde Israel valutareserver for over 100 milliarder dollar. Det er de høyeste valutareservene noensinne registrert etter at den israelske sentralbanken ble opprettet i 1954, og var en økning på 3160 millioner dollar fra slutten av måneden før, skriver Israel Hayom. En oppsplitting av Israels valutareserver viser at ved utgangen av 2016 var 70% av reservene i dollar, 25% i euro, og 5% i britiske pund. Mye av oppkjøpene av utenlandsk valuta som den israelske sentralbanken foretok i 2016 ble foretatt for å forhindre en for sterk shekel.

vekst2-150x150I januar hadde Israel valutareserver for over 100 milliarder dollar. Det er de høyeste valutareservene noensinne registrert etter at den israelske sentralbanken ble opprettet i 1954, og var en økning på 3160 millioner dollar fra slutten av måneden før, skriver Israel Hayom. En oppsplitting av Israels valutareserver viser at ved utgangen av 2016 var 70% av reservene i dollar, 25% i euro, og 5% i britiske pund.

Mye av oppkjøpene av utenlandsk valuta som den israelske sentralbanken foretok i 2016 ble foretatt for å forhindre en for sterk shekel.