Israel og Japan undertegnet onsdag en bilateral investeringsavtale og styrket diplomatiske og handelsforbindelser mellom de to nasjonene, skriver Israel Hayom. den israelske finansministeren Moshe Kahlon og den japanske utenriksministeren Fumio Kishida signerte traktaten som er forhandlet frem mellom styresmaktene i Jerusalem og Tokyo mellom mai 2015 og desember 2016, i en seremoni i det israelske finansdepartementet i Israels hovedstad Jerusalem. En bilateral investeringsavtale er en avtale om opprettelse av vilkårene for private investeringer til borgere og bedrifter av en stat i en annen stat, forklarer avisen, dannet som en del av eller gjennom handelspakter. Begge landene er enige om å gi beskyttelse for hverandres utenlandske investeringer som de ellers ikke ville ha, inkludert, blant andre, forsikringer om rettferdig og likeverdig behandling, beskyttelse mot ekspropriasjon, gratis overføring av midler, og å sette opp alternative tvisteløsningsmekanismer. "Denne avtalen symboliserer de voksende økonomiske båndene mellom Israel og Japan, og det er en viktig milepæl i liberalisering av utenlandske investeringer i Israel," sier Kahlon. "Gjennom denne avtalen og andre avtaler vi har vi signert har Israel posisjonert seg som et attraktivt reisemål for utenlandske investorer. Våre økonomiske prestasjoner i løpet av de siste to årene har ikke gått ubemerket av verden. Jeg er stolt over å være Israels finansminister, "sier han.

Moshe_KahlonIsrael og Japan undertegnet onsdag en bilateral investeringsavtale og styrket diplomatiske og handelsforbindelser mellom de to nasjonene, skriver Israel Hayom. den israelske finansministeren Moshe Kahlon og den japanske utenriksministeren Fumio Kishida signerte traktaten som er forhandlet frem mellom styresmaktene i Jerusalem og Tokyo mellom mai 2015 og desember 2016, i en seremoni i det israelske finansdepartementet i Israels hovedstad Jerusalem.

En bilateral investeringsavtale er en avtale om opprettelse av vilkårene for private investeringer til borgere og bedrifter av en stat i en annen stat, forklarer avisen, dannet som en del av eller gjennom handelspakter. Begge landene er enige om å gi beskyttelse for hverandres utenlandske investeringer som de ellers ikke ville ha, inkludert, blant andre, forsikringer om rettferdig og likeverdig behandling, beskyttelse mot ekspropriasjon, gratis overføring av midler, og å sette opp alternative tvisteløsningsmekanismer.

“Denne avtalen symboliserer de voksende økonomiske båndene mellom Israel og Japan, og det er en viktig milepæl i liberalisering av utenlandske investeringer i Israel,” sier Kahlon.

“Gjennom denne avtalen og andre avtaler vi har vi signert har Israel posisjonert seg som et attraktivt reisemål for utenlandske investorer. Våre økonomiske prestasjoner i løpet av de siste to årene har ikke gått ubemerket av verden. Jeg er stolt over å være Israels finansminister, “sier han.