Det internasjonale kredittratingbyrået Standard & Poor fremla fredag selskapets ferskeste vurdering av Israels kredittverdighet og økonomiske utsikter, og endte opp med en toppkarakter, A+. Kredittvurderingsbyrået mener at Israel har stabile økonomisk utsikter, forutsatt at den israelske regjeringen følger opp deres forventninger om en forsiktig finanspolitikk.  I rapporten skriver Standard & Poor at den israelske økonomien er "mangfoldig og blomstrende," blant annet preget av en sterk eksportindustri og et fleksibelt pengerammeverk. Den israelske økonomien viktigste begrensningene er høy gjeld og de potensielle destabiliserende effektene av geopolitiske trusler, advarer selskapet, og legger til at stigende boligpriser fortsetter å være en risikofaktor, da de kan føre til "negative økonomiske effekter." Kredittratingbyrået mener Israels økonomi kan vokse med gjennomsnittlig 3,1% i året mellom 2017 og 2020. Veksten vil være drevet frem av privat forbruk, og bedriftenes investeringer og eksport av tjenester, som begge er støttet av pengefleksibilitet. Den israelske finansministeren Moshe Kahlon, er selvsagt fornøyd. "Denne rangeringen vitner ytterligere om Israels økonomiske styrke," sier han til Israel Hayom."Vi avsluttet året med sterke økonomiske indikatorer: Arbeidsledigheten er på sitt laveste nivå noensinne, gjelden til BNP-ratio falt dramatisk, og underskuddet er lavere enn forventet. Vi fikk vedtatt reformer som vil øke konkurransen og bidra til å senke kostnadene for. å leve "  

Moshe_Kahlon2Det internasjonale kredittratingbyrået Standard & Poor fremla fredag selskapets ferskeste vurdering av Israels kredittverdighet og økonomiske utsikter, og endte opp med en toppkarakter, A+. Kredittvurderingsbyrået mener at Israel har stabile økonomisk utsikter, forutsatt at den israelske regjeringen følger opp deres forventninger om en forsiktig finanspolitikk. 

I rapporten skriver Standard & Poor at den israelske økonomien er “mangfoldig og blomstrende,” blant annet preget av en sterk eksportindustri og et fleksibelt pengerammeverk.

Den israelske økonomien viktigste begrensningene er høy gjeld og de potensielle destabiliserende effektene av geopolitiske trusler, advarer selskapet, og legger til at stigende boligpriser fortsetter å være en risikofaktor, da de kan føre til “negative økonomiske effekter.”

Kredittratingbyrået mener Israels økonomi kan vokse med gjennomsnittlig 3,1% i året mellom 2017 og 2020. Veksten vil være drevet frem av privat forbruk, og bedriftenes investeringer og eksport av tjenester, som begge er støttet av pengefleksibilitet.

Den israelske finansministeren Moshe Kahlon, er selvsagt fornøyd. “Denne rangeringen vitner ytterligere om Israels økonomiske styrke,” sier han til Israel Hayom.”Vi avsluttet året med sterke økonomiske indikatorer: Arbeidsledigheten er på sitt laveste nivå noensinne, gjelden til BNP-ratio falt dramatisk, og underskuddet er lavere enn forventet. Vi fikk vedtatt reformer som vil øke konkurransen og bidra til å senke kostnadene for. å leve ”