Kanskje ikke så rart at Israel scorer stabilt høyt på de store internasjonale kredittvurderingsfirmaenes rankinger. Søndag kunne nemlig det israelske finansdepartementet opplyse om at landets gjeld i forhold til størrelsen på bruttonasjonalproduktet falt med 1,8%, - et fall for syvende året på rad.  Denne gangen fra 63,9 prosent til 62,1 prosent i 2016, skriver Israel Hayom. Gjeld til BNP ratio representerer forholdet mellom et lands statsgjeld og den totale økonomiske produksjonen for det samme året. En lav gjeld til BNP ratio indikerer økonomisk stabilitet. Det betyr også at landets økonomiske aktiviteter er tilstrekkelig til å betale tilbake gjeld uten å pådra seg ytterligere gjeld, forklarer avisen. Forholdet mellom statsgjeld og BNP har bedret seg med 9 prosent siden 2010, fra 71,1 prosent til dagens 62,1 prosent. Det israelske finansdepartementet sier at de viktigste faktorene som har bidratt til fallet var en nominell vekst, lavt budsjettunderskudd, og ulike markedsfaktorer, som for eksempel de negative konsumprisindeksprisene og shekelens sterke stilling i forhold til dollar og euro. Tallene viser at Israel har en robust økonomi, og finansminister Moshe Kahlon sier at tallene markerer "en prestasjon for den israelske økonomien, det israelske folket, og spesielt for fremtidige generasjoner.".

Moshe_KahlonKanskje ikke så rart at Israel scorer stabilt høyt på de store internasjonale kredittvurderingsfirmaenes rankinger. Søndag kunne nemlig det israelske finansdepartementet opplyse om at landets gjeld i forhold til størrelsen på bruttonasjonalproduktet falt med 1,8%, – et fall for syvende året på rad.  Denne gangen fra 63,9 prosent til 62,1 prosent i 2016, skriver Israel Hayom.

Gjeld til BNP ratio representerer forholdet mellom et lands statsgjeld og den totale økonomiske produksjonen for det samme året. En lav gjeld til BNP ratio indikerer økonomisk stabilitet. Det betyr også at landets økonomiske aktiviteter er tilstrekkelig til å betale tilbake gjeld uten å pådra seg ytterligere gjeld, forklarer avisen. Forholdet mellom statsgjeld og BNP har bedret seg med 9 prosent siden 2010, fra 71,1 prosent til dagens 62,1 prosent.

Det israelske finansdepartementet sier at de viktigste faktorene som har bidratt til fallet var en nominell vekst, lavt budsjettunderskudd, og ulike markedsfaktorer, som for eksempel de negative konsumprisindeksprisene og shekelens sterke stilling i forhold til dollar og euro. Tallene viser at Israel har en robust økonomi, og finansminister Moshe Kahlon sier at tallene markerer “en prestasjon for den israelske økonomien, det israelske folket, og spesielt for fremtidige generasjoner.”.