I november kommer det britiske rockebandet Coldplay til Israel. Deres ønske er å holde en «fredskonsert» for både israelere og palestinere et sted utendørs nord for Dødehavet, skriver tegegrambyrået JTA. 50 000 billetter vil bli solgt både i Israel og i palestinske områder. Den forrige som forsøkte på noe liknende var Leonard Cohen (bilde) Coldplay, som har solgt over 80 millioner plater verden over, planlegger også å spille inn en sang sammen med israelske og palestinske kunstnere. Coldplay vokalist Chris Martin er for tiden kunstnerisk leder for Global Citizen Festival, som drives av Global Poverty Project, en organisasjon som har som målsetning å bidra til en slutt på ekstrem fattigdom i verden innen 2030. Også andre kjente internasjonale artister har forsøkt å bruke musikk som virkemiddel for å få palestinere og israelere sammen og bidra til fred. Den siste var den nylig avdøde kanadiske poeten og sangeren Leonard Cohen. Men hans forsøk på å bidra til forsoning ble mislykket.  Det var i forbindelse med sitt besøk i Israel i 2009 at Cohen strakk ut en hånd til palestinerne. I samarbeid med både israelere og palestinere planla han konserter både i Israel og i Ramallah, for å vise sin støtte til en tostatsløsning og støtte til en egen palestinsk stat. Palestinerne ville tvinge sangeren til bare å opptre i Ramallah, boikotte Israel, og signalisere at Israel ikke har rett til å eksistere. Cohen sa nei. Det var ifølge Haaretz en palestinsk gruppe som arbeider for at palestinerne skal boikotte Israel, som grep inn og presset de palestinske arrangørene. Gruppen ledes av en medisinerstudent ved universitetet i Tel Aviv. Han, og hans tilhengere, forlangte at Leonard Cohen skulle støtte deres sak, og bare opptre i de palestinske områdene. Da Cohen nektet å avlyse konserten i Israel, la gruppen press på de palestinske arrangørene, slik at de til slutt trakk invitasjonen til Leonard Cohens fredskonsert i Ramallah, som altså nå er avlyst. Så vil tiden vise hva som vil skje med konserten til Coldplay.

cohen-150x150I november kommer det britiske rockebandet Coldplay til Israel. Deres ønske er å holde en «fredskonsert» for både israelere og palestinere et sted utendørs nord for Dødehavet, skriver tegegrambyrået JTA. 50 000 billetter vil bli solgt både i Israel og i palestinske områder. Den forrige som forsøkte på noe liknende var Leonard Cohen (bilde) Coldplay, som har solgt over 80 millioner plater verden over, planlegger også å spille inn en sang sammen med israelske og palestinske kunstnere.

Coldplay vokalist Chris Martin er for tiden kunstnerisk leder for Global Citizen Festival, som drives av Global Poverty Project, en organisasjon som har som målsetning å bidra til en slutt på ekstrem fattigdom i verden innen 2030.

Også andre kjente internasjonale artister har forsøkt å bruke musikk som virkemiddel for å få palestinere og israelere sammen og bidra til fred. Den siste var den nylig avdøde kanadiske poeten og sangeren Leonard Cohen. Men hans forsøk på å bidra til forsoning ble mislykket.  Det var i forbindelse med sitt besøk i Israel i 2009 at Cohen strakk ut en hånd til palestinerne. I samarbeid med både israelere og palestinere planla han konserter både i Israel og i Ramallah, for å vise sin støtte til en tostatsløsning og støtte til en egen palestinsk stat.

Palestinerne ville tvinge sangeren til bare å opptre i Ramallah, boikotte Israel, og signalisere at Israel ikke har rett til å eksistere. Cohen sa nei. Det var ifølge Haaretz en palestinsk gruppe som arbeider for at palestinerne skal boikotte Israel, som grep inn og presset de palestinske arrangørene. Gruppen ledes av en medisinerstudent ved universitetet i Tel Aviv. Han, og hans tilhengere, forlangte at Leonard Cohen skulle støtte deres sak, og bare opptre i de palestinske områdene.

Da Cohen nektet å avlyse konserten i Israel, la gruppen press på de palestinske arrangørene, slik at de til slutt trakk invitasjonen til Leonard Cohens fredskonsert i Ramallah, som altså nå er avlyst. Så vil tiden vise hva som vil skje med konserten til Coldplay.