Det finnes mange gode produkter som Israelvenner kan kjøpe og dermed markere både støtte til israelsk næringsliv og politisk støtte til Israel. Nedenfor omtaler vi noen produkter og firmaer som er kjent for å ha etablert virksomheter i Øst Jerusalem eller i Judea og Samaria, og på den måten bidrar til å gi jobber til ellers arbeidsledige palestinere. Når det gjelder Dødehavsprodukter og andre hudprodukter er Ahava blant de mest kjente. Andre gode israelske produkt er Rashel Dead Sea, Shemen Amoure Hudpleie, Moraz Hudpleie, Natural Sea Beuaty, Dead Sea Products Dead Sea Beauty Inc og Avera. Ahava er betegnelsen på ulike hudmidler basert på salt og gjørme fra Dødehavet. De produseres i den jødiske landsbyen Mitzpe Shalem. Det er mange mindre uavhengige parfymerier i Norge som selger Ahava.  Merkenavnet Ahava betyr «kjærlighet» på hebraisk. Ved å kjøpe det kan du vise kjærlighet til Israel. Av landbruksprodukt kan nevnes Dadler fra Hadiklaim, et kooperativ av israelske daddel-produsenter. Mange av disse produsentene har sin virksomhet i Jordandalen. Selskapets dadler markedsføres blant annet under navn som Jordan River, Jordan River Bio-Top, Mejdoul, og King Solomon. Coop importerer dadler fra Hadiklaim til Norge. Det er også verdt å nevne det israelske frukt- og grøntselskapet Mehadrin. Mehadrin er den største israelske leverandøren av frukt og grønt til norske importører. Både BAMA og Coop importerer varer fra Mehadrin. Brusmaskinprodusenten SodaStream er kjent for å ha gjort stor suksess med sine brusmaskiner, og har tidligere gitt jobber til mange palestinske arbeidere. Nå har firmaet flyttet sin produksjon til Negev i det sydlige Israel, ikke på grunn av aktivitetene til den internasjonale boikottbevegelsen, men fordi den israelske regjeringen for noen år siden satt inn stimuleringstiltak til firmaer som etablerte seg i dette utkantstrøket av landet. Sodastream produserer enheter som gjør det mulig for brukere å lage brus hjemme. Sodastream sysselsatte tidligere over 600 palestinere og ga dem de samme fordelene som israelske arbeidere. De fleste av dem fra Ramallah. Lønningen de fikk av det israelske firmaet lå langt over det som var normalt i de palestinske områdene i palestinske fabrikker, og på samme nivå som israelske arbeidere i tilsvarende jobber.  Det jobber fremdeles palestinere ved Sodastram, men langt færre enn tidligere, og de har fått en vesentlig lengre reisevei. (Kilde Palestinafronten)

israel_landbrukDet finnes mange gode produkter som Israelvenner kan kjøpe og dermed markere både støtte til israelsk næringsliv og politisk støtte til Israel. Nedenfor omtaler vi noen produkter og firmaer som er kjent for å ha etablert virksomheter i Øst Jerusalem eller i Judea og Samaria, og på den måten bidrar til å gi jobber til ellers arbeidsledige palestinere.

Når det gjelder Dødehavsprodukter og andre hudprodukter er Ahava blant de mest kjente. Andre gode israelske produkt er Rashel Dead Sea, Shemen Amoure Hudpleie, Moraz Hudpleie, Natural Sea Beuaty, Dead Sea Products Dead Sea Beauty Inc og Avera.

Ahava er betegnelsen på ulike hudmidler basert på salt og gjørme fra Dødehavet. De produseres i den jødiske landsbyen Mitzpe Shalem. Det er mange mindre uavhengige parfymerier i Norge som selger Ahava.  Merkenavnet Ahava betyr «kjærlighet» på hebraisk. Ved å kjøpe det kan du vise kjærlighet til Israel.

Av landbruksprodukt kan nevnes Dadler fra Hadiklaim, et kooperativ av israelske daddel-produsenter. Mange av disse produsentene har sin virksomhet i Jordandalen. Selskapets dadler markedsføres blant annet under navn som Jordan River, Jordan River Bio-Top, Mejdoul, og King Solomon. Coop importerer dadler fra Hadiklaim til Norge. Det er også verdt å nevne det israelske frukt- og grøntselskapet Mehadrin. Mehadrin er den største israelske leverandøren av frukt og grønt til norske importører. Både BAMA og Coop importerer varer fra Mehadrin.

Brusmaskinprodusenten SodaStream er kjent for å ha gjort stor suksess med sine brusmaskiner, og har tidligere gitt jobber til mange palestinske arbeidere. Nå har firmaet flyttet sin produksjon til Negev i det sydlige Israel, ikke på grunn av aktivitetene til den internasjonale boikottbevegelsen, men fordi den israelske regjeringen for noen år siden satt inn stimuleringstiltak til firmaer som etablerte seg i dette utkantstrøket av landet.

Sodastream produserer enheter som gjør det mulig for brukere å lage brus hjemme. Sodastream sysselsatte tidligere over 600 palestinere og ga dem de samme fordelene som israelske arbeidere. De fleste av dem fra Ramallah. Lønningen de fikk av det israelske firmaet lå langt over det som var normalt i de palestinske områdene i palestinske fabrikker, og på samme nivå som israelske arbeidere i tilsvarende jobber.  Det jobber fremdeles palestinere ved Sodastram, men langt færre enn tidligere, og de har fått en vesentlig lengre reisevei. (Kilde Palestinafronten)