Dypt inne i Negev-ørkenen i Israel står det som skal bli verdens høyeste solenergitårn. Når prosessen er ferdig vil tårnet være 250 meter høy og omkranset av 50.000 helio solspeil. I motsetning til vanlige solcellepaneler vil disse speilene reflektere solens stråler til tårnet og skape "konsentrert solenergi", skriver The Telegraph. Ifølge Israels Electricity Authority, vil tårnet gi nok strøm til ca. 130 000 husstander som er omtrent fem prosent av Israels befolkning. (Bilde av energiverk, Israel) De fleste solenergianlegg i verden er generert av photovoltaic (PV) paneler, som kan installeres hvor som helst fra et tak til en bakgård. Som kontrast krever tårn som bruker konsentrert solenergi, kjent som CSP, mye landareal og er bare kostnadseffektive i store prosjekter. Av den grunn har de hatt begrenset distribusjon, og hovedsakelig i USA og Europa. Tårnet bygges av det Israel-baserte firmaet Megalim Solar Power og har General Electric blant sine aksjonærer. Tårnet er privat finansiert, men når det er fullført har den israelske regjeringen ifølge Israel Hayom garantert å kjøpe strøm fra det for over markedspris. Det betyr at det vil være effektivt subsidiert, men Megalim sier de arbeider med å redusere kostnadene ytterligere. Aksjonærer, inkludert energitårnpioner Brightsource Energy, samt General Electric, som vil levere turbinen, ønsker å bygge flere slike tårn rundt om i verden. "Vi gjør fremskritt i effektivitet og vi gjør fremskritt i å komprimere tidspunktet for bygging," sa Megalims konsernsjef Eran Gartner til Israel Hayom for et år siden. "Vi går gjennom en læringskurve som vil hjelpe oss til å tilby solenergi til de mest konkurransedyktige prisene."

energiverk_israelDypt inne i Negev-ørkenen i Israel står det som skal bli verdens høyeste solenergitårn. Når prosessen er ferdig vil tårnet være 250 meter høy og omkranset av 50.000 helio solspeil. I motsetning til vanlige solcellepaneler vil disse speilene reflektere solens stråler til tårnet og skape “konsentrert solenergi”, skriver The Telegraph. Ifølge Israels Electricity Authority, vil tårnet gi nok strøm til ca. 130 000 husstander som er omtrent fem prosent av Israels befolkning. (Bilde av energiverk, Israel)

De fleste solenergianlegg i verden er generert av photovoltaic (PV) paneler, som kan installeres hvor som helst fra et tak til en bakgård. Som kontrast krever tårn som bruker konsentrert solenergi, kjent som CSP, mye landareal og er bare kostnadseffektive i store prosjekter. Av den grunn har de hatt begrenset distribusjon, og hovedsakelig i USA og Europa.

Tårnet bygges av det Israel-baserte firmaet Megalim Solar Power og har General Electric blant sine aksjonærer. Tårnet er privat finansiert, men når det er fullført har den israelske regjeringen ifølge Israel Hayom garantert å kjøpe strøm fra det for over markedspris. Det betyr at det vil være effektivt subsidiert, men Megalim sier de arbeider med å redusere kostnadene ytterligere.

Aksjonærer, inkludert energitårnpioner Brightsource Energy, samt General Electric, som vil levere turbinen, ønsker å bygge flere slike tårn rundt om i verden.

“Vi gjør fremskritt i effektivitet og vi gjør fremskritt i å komprimere tidspunktet for bygging,” sa Megalims konsernsjef Eran Gartner til Israel Hayom for et år siden. “Vi går gjennom en læringskurve som vil hjelpe oss til å tilby solenergi til de mest konkurransedyktige prisene.”