Israels byggebransje, som lenge har lidd av mangel på tilstrekkelig arbeidskraft, fikk et løft på onsdag etter at en israelsk delegasjon inngikk en bilateral avtale med kinesiske myndigheter om å bringe mer enn 6000 kinesiske arbeidere til Israel i neste halvår, skriver Israel Hayom. Avtalen, som ble undertegnet etter lange forhandlinger, er planlagt å bli gjort offisiell i slutten av februar, melder den den israelske nyhetsportalen Walla. Det israelske finansdepartementet har lenge godkjent å åpne Israels dører for rundt 20.000 kinesiske arbeidere, men regjeringens innsats har til nå vært mislykket. "Fremfor alt annet er en av de viktigste målene for denne avtalen å utrydde fenomenet meglerhonorar og fenomenet menneskehandel. Tilbud som dette gir mulighet for tilsyn, kontroll og til å følge med arbeideren ved ankomst, fra de tidligste stadiene av ansettelsesprosessen frem til ferdigstillelse av hans arbeid i Israel, " sier en representant for departementet. I de senere årene har lignende arbeidstilbud blitt inngått med Bulgaria, Ukraina, Romania og Moldova for å styrke byggebransjen, rapporterer Walla. "Etter innsatsen som varte i mer enn et og et halvt år er jeg glad for at våre representanter undertegnet en avtale om å bringe tusenvis av kinesiske arbeidere til Israel, noe som vil gi en energiboost til å løse boligkrisen. Denne prestasjonen er en utmerket begynnelse på 2017," sier Israels finansminister Moshe Kahlon. «Avtalen om de kinesiske arbeiderne vil føre til kortere byggetid og billigere,» mener bolig og- konstruksjonsminister Yoav Gallant. Innenriksminister Aryeh Deri roser avtalen. Han mener den representerer et betydelig fremskritt for hele byggebransjen.

israel-arbeidereIsraels byggebransje, som lenge har lidd av mangel på tilstrekkelig arbeidskraft, fikk et løft på onsdag etter at en israelsk delegasjon inngikk en bilateral avtale med kinesiske myndigheter om å bringe mer enn 6000 kinesiske arbeidere til Israel i neste halvår, skriver Israel Hayom.

Avtalen, som ble undertegnet etter lange forhandlinger, er planlagt å bli gjort offisiell i slutten av februar, melder den den israelske nyhetsportalen Walla.

Det israelske finansdepartementet har lenge godkjent å åpne Israels dører for rundt 20.000 kinesiske arbeidere, men regjeringens innsats har til nå vært mislykket.

“Fremfor alt annet er en av de viktigste målene for denne avtalen å utrydde fenomenet meglerhonorar og fenomenet menneskehandel. Tilbud som dette gir mulighet for tilsyn, kontroll og til å følge med arbeideren ved ankomst, fra de tidligste stadiene av ansettelsesprosessen frem til ferdigstillelse av hans arbeid i Israel, ” sier en representant for departementet.

I de senere årene har lignende arbeidstilbud blitt inngått med Bulgaria, Ukraina, Romania og Moldova for å styrke byggebransjen, rapporterer Walla.

“Etter innsatsen som varte i mer enn et og et halvt år er jeg glad for at våre representanter undertegnet en avtale om å bringe tusenvis av kinesiske arbeidere til Israel, noe som vil gi en energiboost til å løse boligkrisen. Denne prestasjonen er en utmerket begynnelse på 2017,” sier Israels finansminister Moshe Kahlon. «Avtalen om de kinesiske arbeiderne vil føre til kortere byggetid og billigere,» mener bolig og- konstruksjonsminister Yoav Gallant. Innenriksminister Aryeh Deri roser avtalen. Han mener den representerer et betydelig fremskritt for hele byggebransjen.