I morgentimene torsdag godkjente den israelske nasjonalforsamlingen Knesset statsbudsjettet for 2017-2018 med 60 mot 48 stemmer. Avstemningen startet tirsdag ettermiddag. Budsjettet for 2017 er på 117 milliarder dollar, og budsjettet for 2018 på 120 milliarder dollar. De neste to årene vil Israel bruke 33 milliarder dollar på helsetjenester, 18 milliarder dollar på sitt forsvar, og 15 milliarder dollar på utdanning. Samtlige departementers budsjett fikk et kutt på 5,8 prosent, skriver Israel Hayom.  Den israelske finansministeren Moshe Kahlon mente at budsjettet reflekterer at Israel har en sterk, robust, stabil og voksende økonomi. "I motsetning til pessimistiske spådommer, fortsetter økonomien å registrere eksepsjonell vekst i forhold til den vestlige verden, og verdens ledende kredittvurderingsbyråer fortsetter å uttrykke full tillit i den israelske økonomien," sa han. Opposisjonsleder Isaac Herzog (Sionistisk Union) var kritisk til budsjettet, og mente det var "fantasiløst, og helt ute av sine spor». «Det bringer ingen nye håp for det offentlige, og heller ikke har det noen løsning på israelernes daglige økonomiske kamp. Det gir ingen løsning på boligkrisen, ingen løsning for små bedrifter som sliter med å overleve, ingen løsning for enslige mødre som knapt få endene til å møtes, ingen løsning for kommunene på randen av kollaps - ingenting for noen,» mente han.

Moshe_KahlonI morgentimene torsdag godkjente den israelske nasjonalforsamlingen Knesset statsbudsjettet for 2017-2018 med 60 mot 48 stemmer. Avstemningen startet tirsdag ettermiddag. Budsjettet for 2017 er på 117 milliarder dollar, og budsjettet for 2018 på 120 milliarder dollar. De neste to årene vil Israel bruke 33 milliarder dollar på helsetjenester, 18 milliarder dollar på sitt forsvar, og 15 milliarder dollar på utdanning. Samtlige departementers budsjett fikk et kutt på 5,8 prosent, skriver Israel Hayom. 

Den israelske finansministeren Moshe Kahlon mente at budsjettet reflekterer at Israel har en sterk, robust, stabil og voksende økonomi. “I motsetning til pessimistiske spådommer, fortsetter økonomien å registrere eksepsjonell vekst i forhold til den vestlige verden, og verdens ledende kredittvurderingsbyråer fortsetter å uttrykke full tillit i den israelske økonomien,” sa han.

Opposisjonsleder Isaac Herzog (Sionistisk Union) var kritisk til budsjettet, og mente det var “fantasiløst, og helt ute av sine spor». «Det bringer ingen nye håp for det offentlige, og heller ikke har det noen løsning på israelernes daglige økonomiske kamp. Det gir ingen løsning på boligkrisen, ingen løsning for små bedrifter som sliter med å overleve, ingen løsning for enslige mødre som knapt få endene til å møtes, ingen løsning for kommunene på randen av kollaps – ingenting for noen,» mente han.