Israel har en ekspertise i vannteknologi som er svært ettertraktet over hele verden, og har nå signerte en historisk avtale med den amerikanske delstaten Nevada, som i stor grad består av ørken, skriver organisasjonen United With Israel. Nevada og Israels undertegning av en intensjonsavtale om vannbruksinnovasjon markerer en første-av-sitt-slag samarbeidsavtale mellom en amerikansk stat og et Midtøsten-land. Avtalen ble undertegnet forrige uke mellom Nevada’s WaterStart public-private joint venture og Israel’s National Technological Innovation Authority. Den ble undertegnet i forbindelse med en konferanse i Las Vegas i regi av det amerikanske handelskammeret, og baner vei for israelske vannteknologiselskaper for å sette opp forsknings- og produksjonsanlegg i den halvtørre delstaten. "Vår private sektor må samarbeide med vannavanserte land som Israel for å finne frem til nye teknologier og den beste praksisen i vannforvaltning, noe som vil bidra til å skape arbeidsplasser og bedre vår økonomi," sier Myron Brilliant, konserndirektør og leder for internasjonale saker for US Chamber of Commerce, til Las Vegas Review-Journal. Organisasjonen The Israeli-American Coalition for Action (IAC for Action) har vært en av drivkreftene bak avtalen. Organisasjonens styreleder Shawn Evenhaim mener at intensjonsavtalen "gir nye muligheter for samarbeid som vil gagne både Nevada og Israel ved å utvide og utdype forskning og utviklingssamarbeid i det kritiske området vannforvaltning og bevaring " "Fra starten for et år siden, har The Israeli-American Coalition for Action vært engasjert i å tilrettelegge partnerskap mellom Israel og statlige og lokale myndigheter. Vi vil fortsette å arbeide i Nevada og rundt om i landet for å styrke forholdet mellom USA og Israel forhold ved å identifisere muligheter for både amerikanere og israelere til å benytte seg av hverandres enorme rikdommer innen innovasjon og kompetanse," sier han.

algerIsrael har en ekspertise i vannteknologi som er svært ettertraktet over hele verden, og har nå signerte en historisk avtale med den amerikanske delstaten Nevada, som i stor grad består av ørken, skriver organisasjonen United With Israel. Nevada og Israels undertegning av en intensjonsavtale om vannbruksinnovasjon markerer en første-av-sitt-slag samarbeidsavtale mellom en amerikansk stat og et Midtøsten-land.

Avtalen ble undertegnet forrige uke mellom Nevada’s WaterStart public-private joint venture og Israel’s National Technological Innovation Authority. Den ble undertegnet i forbindelse med en konferanse i Las Vegas i regi av det amerikanske handelskammeret, og baner vei for israelske vannteknologiselskaper for å sette opp forsknings- og produksjonsanlegg i den halvtørre delstaten.

“Vår private sektor må samarbeide med vannavanserte land som Israel for å finne frem til nye teknologier og den beste praksisen i vannforvaltning, noe som vil bidra til å skape arbeidsplasser og bedre vår økonomi,” sier Myron Brilliant, konserndirektør og leder for internasjonale saker for US Chamber of Commerce, til Las Vegas Review-Journal.

Organisasjonen The Israeli-American Coalition for Action (IAC for Action) har vært en av drivkreftene bak avtalen. Organisasjonens styreleder Shawn Evenhaim mener at intensjonsavtalen “gir nye muligheter for samarbeid som vil gagne både Nevada og Israel ved å utvide og utdype forskning og utviklingssamarbeid i det kritiske området vannforvaltning og bevaring ”

“Fra starten for et år siden, har The Israeli-American Coalition for Action vært engasjert i å tilrettelegge partnerskap mellom Israel og statlige og lokale myndigheter. Vi vil fortsette å arbeide i Nevada og rundt om i landet for å styrke forholdet mellom USA og Israel forhold ved å identifisere muligheter for både amerikanere og israelere til å benytte seg av hverandres enorme rikdommer innen innovasjon og kompetanse,” sier han.