Lille Israel med bare drøye 8 millioner innbyggere er rangert som verdens 11. største militærmakt. Norge kommer langt bak som nummer 33. Sverige rager høyere enn Norge, på en 24. plass. Som ventet toppes listen av USA, Russland og Kina. Israel regnes for å være en sterkere militærmakt enn både Iran og Saudi Arabia. Det viser den internasjonale makt-indeksen Global Firepower 2016. Landene foran Israel utenom de tre nevnte er fra topp og bakover India, Storbritannia, Frankrike, Sør Korea, Tyskland og Japan. Global Firepower 2016 er utformet ved hjelp av over 50 faktorer. Listen består av en balansert samling av 126 avanserte og mindre utviklede land, basert på faktorer som geografisk plassering, stabile naturressurser, styrkearsenal, og landenes økonomiske helse. Det må bemerkes at kjernefysisk kapasitet og dagens politiske / militære ledelse ikke er tatt hensyn til. Dessuten er land som ikke har sjøtilgang ikke straffet for ikke å ha en stående marine.

ubatLille Israel med bare drøye 8 millioner innbyggere er rangert som verdens 11. største militærmakt. Norge kommer langt bak som nummer 33. Sverige rager høyere enn Norge, på en 24. plass. Som ventet toppes listen av USA, Russland og Kina. Israel regnes for å være en sterkere militærmakt enn både Iran og Saudi Arabia. Det viser den internasjonale makt-indeksen Global Firepower 2016.

Landene foran Israel utenom de tre nevnte er fra topp og bakover India, Storbritannia, Frankrike, Sør Korea, Tyskland og Japan.

Global Firepower 2016 er utformet ved hjelp av over 50 faktorer. Listen består av en balansert samling av 126 avanserte og mindre utviklede land, basert på faktorer som geografisk plassering, stabile naturressurser, styrkearsenal, og landenes økonomiske helse. Det må bemerkes at kjernefysisk kapasitet og dagens politiske / militære ledelse ikke er tatt hensyn til. Dessuten er land som ikke har sjøtilgang ikke straffet for ikke å ha en stående marine.