En ny israelsk lov som fortiden er under behandling i den israelske nasjonalforsamlingen vil forby banker å utstede kredittkort, skriver Israel Hayom. Lovforslaget bygger på en rapport utgitt av en egen kommisjon med oppgave å foreslå måter å øke konkurransen i finansnæringen. Komiteen mener at å skille kredittkortselskaper fra bankene kan redusere de store bankenes samlede markedsandel, introdusere nye spillere, og øke antall kredittkortselskaper. Kommisjonen anbefalte også å innføre begrensninger på hvor mye kreditt banker kan tilby sine kunder, redusere gebyrer for små bedrifter, og andre tiltak for å redusere markedskonsentrasjon. Andre bestemmelser i det nye lovforslaget søker å skape en ny enhetlig myndighet til å føre tilsyn med det finansielle systemet. Israels tre kredittkortselskaper er i dag eid av fire banker: Bank Hapoalim eier 98% av Isracard, Leumi Card er kontrollert av Bank Leumi (80%), og Visa Cal-Israel blir holdt av Discount Bank (72%) og The First Internasjonal Bank of Israel (28%). Bankinntektene fra kredittselskapenes beholdning er i gjennomsnitt 657 millioner shekel (173 millioner dollar) i året, ifølge Israel Hayom. "I de siste 47 årene har vi hatt de samme spillerne i banksektoren," sier Knesset-representant Eli Cohen fra partiet Kulanu. "Styrking av konkurranse i denne sektoren er viktig for vekst og for å sikre stabilitet i vårt banksystem. Å redusere konsentrasjonen i det finansielle markedet er avgjørende for økt konkurranse,» mener han.  

Moshe_KahlonEn ny israelsk lov som fortiden er under behandling i den israelske nasjonalforsamlingen vil forby banker å utstede kredittkort, skriver Israel Hayom. Lovforslaget bygger på en rapport utgitt av en egen kommisjon med oppgave å foreslå måter å øke konkurransen i finansnæringen. Komiteen mener at å skille kredittkortselskaper fra bankene kan redusere de store bankenes samlede markedsandel, introdusere nye spillere, og øke antall kredittkortselskaper.

Kommisjonen anbefalte også å innføre begrensninger på hvor mye kreditt banker kan tilby sine kunder, redusere gebyrer for små bedrifter, og andre tiltak for å redusere markedskonsentrasjon. Andre bestemmelser i det nye lovforslaget søker å skape en ny enhetlig myndighet til å føre tilsyn med det finansielle systemet.

Israels tre kredittkortselskaper er i dag eid av fire banker: Bank Hapoalim eier 98% av Isracard, Leumi Card er kontrollert av Bank Leumi (80%), og Visa Cal-Israel blir holdt av Discount Bank (72%) og The First Internasjonal Bank of Israel (28%). Bankinntektene fra kredittselskapenes beholdning er i gjennomsnitt 657 millioner shekel (173 millioner dollar) i året, ifølge Israel Hayom.

“I de siste 47 årene har vi hatt de samme spillerne i banksektoren,” sier Knesset-representant Eli Cohen fra partiet Kulanu. “Styrking av konkurranse i denne sektoren er viktig for vekst og for å sikre stabilitet i vårt banksystem. Å redusere konsentrasjonen i det finansielle markedet er avgjørende for økt konkurranse,» mener han.